Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

«Εθνικός Κήρυξ» 21 Ιουνίου 2018 - O «Αλλιώτικος αντάρτης» στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη



Ξεχωριστό αφιέρωμα στο βιβλίο του Γρηγόρη Ζαχαρόπουλου έκανε στις 21 Ιουνίου 2018, η Εφημερίδα της ομογένειας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ.  Μεταξύ των άλλων στο ρεπορτάζ αναφέρεται:  "To βιβλίο του π. Ε. Φεγγούλη «Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος – Ένας αλλιώτικος αντάρτης στα βουνά της Ευρυτανίας» με πρωταγωνιστή και ήρωα, τον γνωστό Ευρυτάνα Επιχειρηματία που διαπρέπει στην Αμερική, Γρηγόρη Ζαχαρόπουλο, βρίσκεται πλέον και στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, μετά και την αντίστοιχη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.








Ο συγγραφέας π.Ευάγγελος Φεγγούλης είχε πει σε παλαιότερη παρουσίαση του βιβλίου:
«….Ο κ. Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος μου εμπιστεύθηκε όταν βρεθήκαμε στην Αμερική στο Συνέδριο των Ευρυτάνων ένα μικρό σημειωματάριο, στο οποίο είχε καταχωρήσει, ένα κομμάτι της νεανικής του ζωής, το πιο συγκλονιστικό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ένα χρονικό διάστημα γεμάτο περιπέτεια και πολλές συγκινήσεις.
»Οι σημειώσεις αυτές, που μελέτησα μου προξένησαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μερικές μέρες αργότερα κατέθεσα πρόταση στον κ. Ζαχαρόπουλο να τις κάνουμε ένα βιβλίο. Με ιδιαίτερη χαρά και περισσότερη συγκίνηση ο κ. Γρηγόρης, μου παρέδωσε το σημειωματάριο και στην συνέχεια μου αφηγήθηκε σημαντικά γεγονότα, με ντοκουμέντα…».
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως το βιβλίο του κ. Ζαχαρόπουλου κοσμεί και την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με σχετικό Πατριαρχικό Γράμμα απόν τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...