Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ι.Μ. Καρπενησίου και ΚΕΣΟ μαζί για την οικογένεια και το παιδί


Καρπενήσι | Δήμητρα Παναγοπούλου

 Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν το Σάββατο & την Κυριακή 3 & 4 Νοεμβρίου 2018 αντίστοιχα, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου από κοινού με το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας (ΚΕΣΟ) - Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Στηρίζουμε τις Οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά» ήταν το μήνυμα - κάλεσμα που απεύθυναν οι διοργανωτές με επικεφαλής την Ι.Μ. Καρπενησίου στους μικρούς και μεγάλους πολίτες του Καρπενησίου, αφού οι εκδηλώσεις απευθύνονταν και στις δυο ηλικιακές κατηγορίες.
Στην πρόσκληση αυτή, ανταποκρίθηκαν θετικά οι Καρπενησιώτες και αγκάλισαν τις εκδηλώσεις του διημέρου, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου και συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής με τον οπτομετρικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από επταμελές κλιμάκιο του Πανελληνίου Συλλόγου Οπτικών - Οπτομετρών Ελλάδος, το οποίο συνεργάζεται στενά συνεργάζεται με το ΚΕΣΟ.
Στη συγκεκριμένη δράση και τις δυο μέρες εξετάστηκαν περισσότερα από 250 παιδιά, για την συγκέντρωση των οποίων είχε μερίμνησε η αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπενησίου και υπεύθυνη της Επιτροπής Ισότητας & Πρόνοιας κα Γεωργία Γκαρίλα.
Τα ευρήματα που προέκυψαν από τον έλεγχο ήταν θεαματικά, αφού ανιχνεύτηκαν προβλήματα σε ποσοστό 20-30% στην όραση των παιδιών, για τα οποία οι γονείς μέχρι σήμερα δεν είχαν εντοπίσει ή είχαν αμελήσει να πάνε τα παιδιά τους στον οφθαλμίατρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου η σκυτάλη των δράσεων πέρασε στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, όπου ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, άνοιξε και χαιρέτησε τον Β΄ κύκλο των εκδηλώσεων και παράλληλα εξήγησε πως πρόεκυψε το πάντρεμα της ιδέας με το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας της ΙΑΑ, ώστε να δημιουργηθούν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις.
Στο βήμα τον διαδέχτηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασσιός, ακολούθως η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, η οποία έκανε μια σύντομη περιγραφή και αναφορά των δράσεων του ΚΕΣΟ.

Βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν οι κύριες: Ευγενία Τσουμάνη, πρώην βουλευτής & Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ η οποία ανέπτυξε θέματα, που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και τις επιπτώσεις στη οικογένεια και κυρίως στα παιδιά, Έφη Μπέκου, πρώην Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων και Γ.Γ. Πρόνοιας και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΣΟ, η οποία μίλησε για τις άλλες μορφές βίας (εμπορία, διακίνηση, πορνεία), την ισορροπία μέσα στην οικογένεια και την αλληλεγγύη.
Ο κύκλος του Σαββάτου της 3ης Νοεμβρίου έκλεισε με την βουλευτή κα Έλενα Ράπτη, η οποία προϊσταται εκ μέρους της Ελλάδας στην πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης γνωστή ως “Επιτροπή Lazaretti” για την προστασία των παιδιών για την σεξουαλική βία και την σεξουαλική εκμετάλλευση.
Το απόγευμα της Κυριακής 4ης Νοεμβρίου, 2η μέρα των εκδηλώσεων, στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου τοποθετήθηκε ο στρατηγός κ. Μανώλης Σφακιανάκης με τους συνεργάτες τους για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους κινδύνους από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τις παγίδες που κρύβουν καλώντας σε αφύπνιση τους γονείς.
Η βραδιά τελείωσε με την ερμηνεία του μονόπρακτου «Κόκκινη Μνήμη» σε ερμηνεία της Πωλίνας Γκιωνάκη σε σκηνοθεσίας του Γιάννη Βαμβακά, έργο το οποίο στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας.
Τέλος ο σεβασμιώτατος κάλεσε την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ να δημιουργηθεί μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου και του ΚΕΣΟ για θέματα οικογένειας & παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...