Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η υποδοχή των τιμίων λειψάνων των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κρέντης.










Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, η υποδοχή των τιμίων λειψάνων των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κρέντης.

















Τα χαριτόβρυτα λείψανα των νεοφανών μαρτύρων προσεκόμισαν από την γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, την νήσο Ιθάκη, τη σεπτή ευλογία και αδεία του Μητροπολίτου Καρπενησίου, μετά από σχετικό αίτημα του εφημερίου Κρέντης και Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων - Αγράφων, π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, ο Γενικός Αρχιερατικός Λευκάδος π. Αθανάσιος Κοσμάς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της νήσου Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Τριλίβας, εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ραφαήλ Ιθάκης.
Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 6:45 μ.μ. στα όρια της Κρέντης πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο, πλειάδας κληρικών, των αρχόντων του τόπου και πλήθους προσκυνητών που βρέθηκαν στην Κρέντη από διάφορα μέρη της Ευρυτανίας.
Εν συνεχεία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, προς τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, με τα παιδιά του κατηχητικού Σχολείου, να συνοδεύουν τη πομπή φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ακολούθησε ιερή παράκληση εις τους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.
Με το πέρας και της Ιεράς Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε το Άγιο Λευκάδος για την τιμή και την ευλογία της παρουσίας των λειψάνων των νεοφανών αγίων στην Μητρόπολη Καρπενησίου και δη στην Ενορία της Κρέντης, όπως και τους πατέρες που προσκόμισαν αυτά εις την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, εις αγιασμόν των πιστών.
Από την πλευρά του ο Γενικός Αρχιερατικός Λευκάδος π. Αθανάσιος Κοσμάς, μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου κ.κ. Θεόφιλου και εξέφρασε ευχαριστίες στον Άγιο Καρπενησίου και στον εφημέριο του χωριού για την αγάπη και την Αβραμιαία φιλοξενία.
Ευχαριστίες εκ βάθους καρδίας εξέφρασε στον Ποιμενάρχη του, στον Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο, στους προσκομίσαντες ιερείς τα χαριτόβρυτα λείψανα και στους πιστούς και ο εφημέριος του χωριού π. Ευάγγελος Φεγγούλης.
Ακολούθησε δείπνος αγάπης στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο και κέρασμα σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.
Παραβρέθηκαν στην υποδοχή και στον Εσπερινό ως ευλαβείς προσκυνητές ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασίος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, ο Διευθυντής της ΔΟΥ Καρπενησίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κερασοχωρίου, εκπρόσωποι φορέων, ομογενείς και πλήθος ευλαβών πιστών.
Την κυριώνυμο ημέρα, 3 Σεπτεμβρίου, εορτή της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Πανηγυρική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, που ήταν πλαισιωμένος από τον ευρυτανικής καταγωγής (Επισκοπή) Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Κοτρώτσιο, που διακονεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιλαρίωνα Λιάσκο, και από πλειάδα κληρικών της ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...