Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΞ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ























Την ακολουθία των Θυρανοιξίων Παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Αγίου  Ιωάννου εξ Αγράφων, τέλεσε χθες το απόγευμα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, στην περιοχή ΚΑΡΒΑΣΑΡΑ, της Κοινότητας Μαράθου Αγράφων.




Σύμφωνα με τον κώδικα της Ιεράς Μονής Δουσίκου ο Άγιος Ιωάννης ο οποίος δεν συγκαταλέγεται στην χορεία των Ευρυτάνων Αγίων, κατάγεται από τον οικισμό Κλιματάκι της Τοπικής Κοινότητας Μάραθου, κοντά στον Καρβασαρά. Σύμφωνα με τον ίδιο κώδικα και τα στοιχεία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Δουσίκου, ο Άγιος μαρτύρησε 7 χρόνια μετά την άλωση της πόλης 1460, με 16 ακόμη ιερείς για την πίστη του Χριστού μας την Αγία.
Το 2015 μετά από 555 χρόνια, με ενέργειες του τότε Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου, και την φροντίδα κάποιων κληρικών, η καρά του Αγίου επέστρεψε προς προσκύνηση στην πατρώα γη όπου έτυχε συγκινητικής υποδοχής από τον κλήρο και λαό στην πανηγυρίζουσα ιερά Μονή της Στανας. 
Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό των θυρανοιξίων και τον Αρχιερατικό Εσπερινό που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την σπουδαιότητα της αναγέρσεως του Ιερού Παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Αγίου Ιωάννου, στον τόπο που γεννήθηκε, επαίνεσε τον π. Αριστείδη Πεσλή που υπήρξε ο εμπνευστής αυτού του έργου, τον εφημέριο και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Μαράθου για την συμβολή τους, και όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.
Από την πλευρά του ο π. Αριστείδης Πεσλής ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την ευλογία και την στήριξη, τον Αντιπρειφερειάρχη και τον πρώην Δήμαρχο Αγράφων για την ουσιαστική τους συμβολή στην ανέγερση του Ναού και ένα προς έναν όσους προσέφεραν για την ολοκλήρωση του έργου.
Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Π. Ιλαρίων Λιάσκος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγράφων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ιερείς της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλ. Καρδαμπίκης, ο πρώην Δήμαρχος Θ. Μπαμπαλής, πρώην Αντιδήμαρχοι και ενθουσιώδης λαός, ο οποίος παρακολούθησε με πνευματικόν ενδιαφέρον και καύχηση εν Κυρίῳ, τις ακολουθίες στο ανεγερθέν καί αποπερατωθέν Παρεκκλήσιον του Αγίου Ιωάννου του εξ Μαράθου των Αγράφων, προς δόξαν Θεού.
π. Ε.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...