Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Εγκαίνια του βρεφικού τμήματος του παιδικού σταθμού του Καψίλειου Ιδρύματος «Άγιος Κήρυκος» της ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου, όπου προϊστάμενος είναι ο εκ της Ανατολικής Φραγκίστας π.Λάμπρος Ανδρεάκης


Τα εγκαίνια του βρεφικού τμήματος του παιδικού σταθμού του Καψίλειου Ιδρύματος «Άγιος Κήρυκος» της ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου, όπου προϊστάμενος είναι ο εκ της Ανατολικής Φραγκίστας π.Λάμπρος Ανδρεάκης, τέλεσε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Aθηνών, ο οποίος και τέλεσε τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά.
Στα εγκαίνια παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττική κ. Πατούλης, ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Πέππας, και πλήθος κόσμου.
«Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχρόνως να δώσω συγχαρητήρια στον π. Λάμπρο, στους Ιερείς και στους συνεργάτες, γι' αυτή την όμορφη προσπάθεια. Γιατί, όσοι επενδύουν στα παιδιά, κάνουν την καλύτερη επένδυση» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σ΄ αυτές τις ενέργειες της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι «δεχθήκαμε πιέσεις και παρακλήσεις να φτιάξουμε τέτοια σχολεία».
«Η απορία μου είναι: το Κράτος δαπανά του κόσμου τα χρήματα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύψει τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Αφού όμως βλέπουμε τόσες δαπάνες, δεν είναι ικανοποιημένοι οι γονείς; Γιατί προστρέχουνε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ακόμα περισσότερο παρακαλούν και θέλουν η Εκκλησία να ανοίξει τα πλοκάμια της και προς την Παιδεία; Δεν μπορώ να δώσω απάντηση…» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην επίγεια σοφία και στην ουράνια σοφία, σχολιάζοντας τις παραινέσεις του Αποστόλου Παύλου για την ζωή.
Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «και τα άλλα σχολεία έχουν κούραση και κόπο, αλλά εκεί υπάρχουν πολλά εμπόδια που δυστυχώς δεν είναι της ώρας, και που οφείλονται σε πολλές δυσκολίες και προβλήματα.»
«Εμείς ως Εκκλησία αν είχαμε την δυνατότητα θα δημιουργούσαμε κι άλλα τέτοια σχολεία. Εύχομαι αυτά τα σχολεία να γίνουν πρότυπα και για τα σχολεία του Κράτους μας» - συμπλήρωσε ο Μακαριώτατος.
 ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΜΦΑΙΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...