Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Θετικές οι δράσεις για τη Λίμνη Κρεμαστών, προϋπόθεση όμως ο δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι -Του Λίνου Υφαντή,




Είναι ίσως η πρώτη φορά που υπάρχει τόση κινητικότητα για τη λίμνη Κρεμαστών. Για πρώτη φορά είδαμε βουλευτές και  πολιτικούς εκπροσώπους  τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης να ασχολούνται με τον κοιμώμενο αυτό αναπτυξιακό γίγαντα.  Είδαμε με ικανοποίηση βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να είναι εκεί. Μαζί με  αυτούς είδαμε εκεί  και αυτοδιοικητικούς τόσο του Δήμου Αγρινίου όσο και της Ευρυτανίας. Η αν θέλετε είδαμε εκπροσώπους δύο όμορων Περιφερειών να συγκλίνουν πάνω από αυτό το ζήτημα.





Η χαρά των εικόνων αυτών δεν πρέπει να μας επαναπαύει όμως.  Όλα αυτά ωραία είναι να γίνουν. Οι Ευρυτάνες το έχουν αντιληφθεί ήδη νωρίτερα. Όμως χωρίς δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι ο κοιμώμενος γίγαντας της λίμνης Κρεμαστών δεν μπορεί να ξυπνήσει. Αν η Λίμνη Κρεμαστών δεν απέχει μισή ώρα από το Αγρίνιο και μισή από το Καρπενήσι, πως θα αναπτυχθεί;
Ποιο είναι το ζητούμενο λοιπόν; Η ολοκλήρωση του δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι. Συγκεκριμένα η άμεση παράδοση του πρώτου κομματιού των 7 χιλιομέτρων που αυτή τη στιγμή οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Κυρίως όμως η ένταξη σε πρόγραμμα του 2ου κομματιού μέχρι το 28χιλιόμετρο Αγρινίου-Καρπενησίου με την αντίστοιχη διόρθωση της μελέτης και φυσικά η εκπόνηση νέας μελέτης για το υπόλοιπο κομμάτι και μέχρι τη λίμνη και έως το Καρπενήσι.
Η ανάσταση λοιπόν της Λίμνης Κρεμαστών και όλης της περιοχής θα κριθεί στα εργοτάξια των δρόμων. Εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη. Μετά τόσο θα δικαιωθεί και ο αγώνας ανθρώπων που δώσαν τις δικές τους μάχες όπως για τη Γέφυρα Μανώλη όσο και η αξιοποίηση και άλλων σημείων της λίμνης όπως ο οικισμός του Ορφανού, η παραλία του Τρικεριώτη στον Αγαλιανό, τη Βλαχέρνα και αλλού.
Περιμένουμε λοιπόν τις επόμενες ενέργειες και ας μένουμε προσηλωμένοι στη ρεαλιστική επίτευξη των στόχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...