Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΜΙΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑ


Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στον Δήμο Αγράφων, το διήμερο 17 και 18 Ιουλίου 2020, η εορτή του Αγίου Αιμιλιανού του Μάρτυρος.
Το πανηγυρικό εόρτιο ξεκίνησε την παραμονή Παρασκευή 17 Ιουλίου, με τον Αρχιερατικό Εσπερινό, στο πανηγυρίζον εξωκκλήσιον, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και την επομένη, ανήμερα της εορτής με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.






Τον επιχώριο Επίσκοπο πλαισίωσαν και τις 2 ημέρες ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής π. Ευάγγελος Φεγγούλης, και την αγιώνυμον ημέρα, ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιλαρίων Λιάσκος, ο εφημέριος του χωριού π. Δημήτριος Κολοκούρας, ο π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, ο π. Νεκτάριος Κόντος και ο π. Βασίλειος Κολύτας.  
Έψαλλαν, ο καλλικέλαδος κ. Ευάγγελος Καραμπάς, Λυκειάρχης στην Άρτα και καταγόμενος από τα Τοπόλιανα, όπως και ο επίσης καλλίφωνος Θανάσης Σταμούλης, πλαισιούμενοι και από άλλους ιεροψάλτες.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εκ των κτητόρων Δήμος Καραγιάννης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους ψάλτες και τους πιστούς για την παρουσία τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία με εγκάρδιες ευχαριστίες στον π. Ευάγγελος Φεγγούλη για το βιβλίο που έγραψε για την ιστορία και την ανέγερση του Ναού, στο οποίο έχουν καταχωρηθεί και οι ασματικές ακολουθίες των Αγίων Αιμιλιανών, του Μάρτυρος που γιόρταζε προχθές και του Ομολογητού που γιορτάζει στις 8 Αυγούστου.  Ευχαριστίες επίσης ο κ. Καραγιάννης εξέφρασε και στον Δάσκαλο και συγγραφέα Παύλο Νταλλή για την εκπόνηση ενός μικρού εγχειριδίου για την περιοχή και το Ναό, επιδίδοντας και στους δυο ως ευλογία από μια τρίπτυχη εικόνα των Αγίων.
Το βιβλίο που προλογίζουν, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τατάρνης, Γέροντας Δοσίθεος, μοιράστηκε σε όλους ΔΩΡΕΑΝ, ως ευγενική χορηγία των Κτητόρων.
Μετά το πέρας του Εσπερινού οι κτήτορες του Ναϋδρίου προσέφεραν κέρασμα σε όλους και την αγιώνυμον ημέρα τράπεζα αγάπης με πλούσια εδέσματα σε περισσότερους από 100 ευλαβείς προσκυνητές.
Τέλος να σημειωθεί ότι την εορτή του Αγίου Αιμιλιανού τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Μάκκας και Σεραφείμ Νταβαρίνος. 
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...