Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ «ΣΩΤΗΡΑΣ» ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 6ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετά από μια 20ετία μεγάλων προσπαθειών από τον εφημέριο και το Εκκλ. Συμβούλιο Ανατ. Φραγκίστας, την συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου και τις καθοριστικές αποφάσεις του Κλ. Περγαντά αλλά και του Κώστα Μπακογιάννη, αρμοδίων Περιφερειαρχών Στερεάς Ελλάδος, ολοκληρώθηκε και θα παραδοθεί το σημαντικό έργο συντήρησης και αποκατάστασης του σπουδαίου Βυζαντινού Μνημείου της ΣΩΤΗΡΑΣ στην Ανατ. Φραγκίστα.

Για το μεγάλο αυτό έργο συνέδραμαν τα μέγιστα ο πρώην και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.κ. Καραμπάς και Τασιός ενώ καθοριστικά συνέβαλαν για την πορεία και την ολοκλήρωση των εργασιών, η Προϊσταμένη Συντήρησης του ΥΠ. Πολιτισμού κ. Μερτζάνη, που έδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για το Μνημείο, 
η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας κ. Ευθυμία Καραντζάλη και η Πολιτικός Μηχανικός κ. Ιωάννα Μανωλούδη, που από κοινού έκαναν κατάθεση ψυχής για το έργο αυτό και φυσικά τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και τα εκάστοτε πάντα μάχιμα Εκκλ. Συμβούλια.

 

Ανήμερα του Σωτήρος 6 Αυγούστου 2020, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί μια λιτή τελετή παράδοσης του έργου, παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιού, του Δημάρχου Αγράφων, της διευθύντριας της συντήρησης του Υπ. Πολιτισμού κ. Μαρίας Μερτζάνη και φυσικά της κ. Καραντζάλη και της κ. Μανωλούδη και του σημερινού Εκκλ. Συμβουλίου.

Μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη στον τόπο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...