Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη Αγράφων της Ι.Μ.. Καρπενησίου

Μέσα σε κλίμα ευλαβείας και πνευματικής χαράς, εορτάστηκε η επέτειος της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως  του θαυματουργού, στην Κρέντη του Δήμου Αγράφων, όπου βρίσκεται και ο μοναδικός Ενοριακός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου.






Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός και την επομένη, ανήμερα της εορτής, 3 Σεπτεμβρίου 2020, πανηγυρικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων και Αγράφων και εφημερίου του χωριού π. Ευάαγγέλου Φεγγούλη, πλαισιωμένου από τους εφημερίους,  Δυτ. Φραγκίστας π. Θωμά Γκορόγια, Χρυσόβων π. Βασίλειο Ρεσίτη και Κερασοχωρίου π. Βασίλειο Βλάχο.

Με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το Μνημόσυνο της μακαριστής μητέρας του εφημερίου, αείμνηστης Βασιλικής και λόγω των ειδικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου.

Ακολούθησε κέρασμα – ευλογία σε όλους, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. Χρόνια πολλά, ο Άγιος βοήθεια όλων μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...