Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ - ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΑΛΛΗ ΝΑΟ ΤΟΥΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, αργά τη νύχτα Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2020 – ξημερώματα Σαββάτου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Την φωτιά είδε η Χαρά Λάππα και ειδοποίησε τον εφημέριο και τους χωριανούς. Με την άμεση αντίδραση τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού, και του π. Ευάγγελου, περιορίστηκε γρήγορα και τελικά έσβησε η φωτιά που προξένησε ζημιές σε ένα μόνο σημείο και δεν επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους του Ναού. Η συμμετοχή όλων ήταν συγκλονιστική.

 





ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 

Η 1η ΕΙΚΟΝΑ - ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ - ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΑΘΙΚΤΗ 
ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΡΑΓΙΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ 

Η 2η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ "ΣΩΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΑΡΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ  

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους για την αυτοθυσία τους.
Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει μεταξύ άλλων για τη φωτιά στον μεγάλο αυτό ναό της ενορίας του: «Δοξάζω την Παναγία και τους Αγίους μας, που έβαλαν το χέρι τους σταματώντας με ζωντανό θαύμα την φωτιά και ευχαριστώ από την καρδιά μου τους καλούς συνεργάτες μου, τους ευλογημένους ενορίτες μου και τα παιδιά μας για την συγκινητική συμμετοχή τους στην αποψινή μας δοκιμασία. Ευχαριστούμε την επικεφαλής και το Κλιμάκιο της Π.Υ. Καρπενησίου. Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν. Με την βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου και όλων των Αγίων της Ενορίας μας και την συνδρομή όλων μας, θα τα καταφέρουμε, να κάνουμε τον Ναό μας, το στολίδι που ήταν του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής».

Από την φωτιά που ξέσπασε, κάηκαν ολοσχερώς το ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι με τις εικόνες, ο επίσης ξυλόγλυπτος Επιτάφιος, μια ντουλάπα, 2 τοιχογραφίες, καθίσματα και ένα μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Έσπασαν γύρω στα 60 τζάμια από την υπερθέρμανση, πολλά πλακάκια δαπέδου και αμαυρώθηκαν όλες σχεδόν οι τοιχογραφίες. Προτεραιότητα στις εργασίες αποκατάστασης η αντικατάσταση των τζαμιών και του ηλεκτρικού δικτύου και η τοποθέτηση συστήματος πυρασφάλειας που δεν υπήρχε.

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Από τις εικόνες που υπήρχαν στο προσκυνητάρι που κάηκε ολοσχερώς και μέσα από την φωτιά ως εκ θαύματος διασώθηκαν 2 εικόνες του Αγίου Νεκταρίου, από τις οποίες έσπασαν μόνο τα τζάμια. Σημείο αναφοράς της παρουσίας του Προστάτου Αγίου του Χωριού, να μην επεκταθεί η φωτιά, που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...