Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Με πρωτοβουλία του συλλόγου Ανατ. Φραγκίστας στις 21 Αυγούστου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ανατ. Φραγκίστα του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη με εκπροσώπους του Συλλόγου και του χωριού.

Στην συνάντηση – συζήτηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παραβρέθηκαν, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Χρύσα Σουλιώτη, ο πατήρ Ευάγγελος Φεγγούλης αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής, ο οποίος  όπως γνωρίζετε  έλκει καταγωγή από την Ανατ. Φραγκίστα,

ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χρυσικός Ταξιάρχης, η πρόεδρος του χωριού, η πρόεδρος του συλλόγου νέων του χωριού μας κα Ουρανία Λάμπρου. Επίσης  ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Νίκος Τσαγκαράκης, τα μέλη του συλλόγου  Δημήτρης  Δράκος, ο γιατρός Βασίλης Αυγερινός,  ο Παναγιώτης Μήτσιου, Παναγιώτης Λάμπρου καθώς και ο εκκλησιαστικός επίτροπος Κώστας Κωστόπουλος.



 Επίσης είχαν προσκληθεί στην συνάντηση και δεν παρευρέθηκαν, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας και οι πρώην  αντιδημάρχοι Ευάγγελος Λάμπρου και Νικόλαος Φούκας.

Με την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Κουτσιούμπας, ρώτησε τον Δήμαρχο που βρίσκεται το θέμα με την συμβολή του Δήμου στο υπό έκδοση βιβλίο του Κώστα Μπουμπουρή με τίτλο,  “Ο Κλεφταρματολός Γιάννης Φραγκίστας, πρωτοπαλίκαρο του Κατσαντώνη-Καραϊσκάκη”.

Για το θέμα αυτό να αναφέρουμε πως ο Σύλλογος, με επιστολή του στο Δήμο Αγράφων στις 21-7-2020, ζήτησε αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, να συμβάλλει με χορηγία ο Δήμος Αγράφων για την έκδοση του βιβλίου του συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή. Ο Δήμαρχος ήταν θετικός και αναζητείται το πλαίσιο για την χρηματοδότηση.

Κατά την συνάντηση αυτή από τους παρευρισκόμενους εκτέθηκαν και αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν το χωριό και κάποια από αυτά παραμένουν άλυτα αρκετό διάστημα. Στη συνέχεια προτάθηκε στο δήμαρχο μια σύντομη  ξενάγηση (είχε περιορισμένο χρόνο) η οποία έγινε δεκτή και συμμετείχαν σε αυτή ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Ταξιάρχης Χρυσικός και ο Δημήτρης ο Δράκος ο οποίος έχει προσωπικά συνδράμει θετικά και καθοριστικά με την εμπειρία του σε συλλογικά θέματα.

Ξεκινώντας από την Σωτήρα  επισκέφθηκε το ναό που τον εντυπωσίασε, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί και εσωτερικά οι εργασίες αποκατάστασης του (παρόντος και του εκκλησιαστικού επιτρόπου Κώστα Κωστόπουλου). Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στο τοξωτό γεφύρι στον παλιόμυλο, το οποίο κινδυνεύει να καταρρεύσει, για το οποίο δήλωσε ο Δήμαρχος ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την διάσωση του. Αμέσως μετά διαπίστωσε "ιδίοις όμμασι" την επικινδυνότητα του οδοστρώματος του δημοτικού δρόμου προς την Ξυνή , αναμένουμε να γίνει επιτέλους κατανοητό και να επισκευασθεί το συντομότερο. Στο πλυσταριό Ξυνής (το οποίο έχει ανακαινισθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του, με δαπάνες ιδιωτών)  παρατήρησε ότι υπολείπονται εργασίες για την αποπεράτωση του, θέμα που τέθηκε και νωρίτερα στη συνάντηση στην πλατεία, ότι η Ανατ. Φραγκίστα είναι το χωριό με τα περισσότερα και ιστορικότερα πλυσταριά της Ευρυτανίας  που πρέπει να διασωθούν αφού συντηρηθούν- επισκευασθούν από τον Δήμο. Κατηφορίζοντας το δρόμο από το σχολείο για την πλατεία που συνδέει  το χωριό, έγινε αντιληπτό  ότι πρέπει  σύντομα να αποκατασταθεί το φθαρμένο οδόστρωμα  με τον προσφορότερο τρόπο καθώς πέραν της αναγκαιότητας και της αισθητικής, από την φθορά κινδυνεύουν να τραυματιστούν όσοι διέρχονται με τα πόδια και επίσης δυσκολεύεται σημαντικά η διέλευση οχημάτων.

 Το δημοτικό σχολείο και το γήπεδο μπάσκετ κατέπληξαν θετικά τον Δήμαρχο,  γενικότερα δε τα βήματα προόδου που συντελέστηκαν την τελευταία περίπου εικοσαετία στο χωριό και φυσικά οι πινακίδες που τοποθέτησε ο σύλλογος αναδεικνύοντας τα σημαντικότερα μνημεία του και τις τοποθεσίες.

Μια συνάντηση με προοπτικές για την επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Ανατ. Φραγκίστα, την γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων, της πολιτικής σκηνής της πατρίδας μας, των γραμμάτων και του πνεύματος, ένα πανέμορφο χωριό με μεγάλη ιστορία στο διάβα του χρόνου.  

Μπράβο στον δυναμικό Πρόεδρο και στο Δ.Σ του Συλλόγου. Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί άμεσα στα δίκαια αιτήματα που κατατέθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...