Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ - ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ – ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ

 Οριστικό τέλος έλαβε η πολυετής δοκιμασία της πρώην Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, μοναχής Φεβρωνίας, κατά κόσμον κας Γεωργίας Καφίδα.

Στις επόμενες ώρες, μετά από μια τυπική διαδικασία, πανηγυρικά δικαιωμένη, αλλά και εξουθενωμένη από τον άδικο εις βάρος της «πόλεμο», επιστρέφει στην θέση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας., για να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της στην τοπική μας Εκπαίδευση.

Να υπενθυμίσουμε πως την καθαίρεση της μοναχής Φεβρωνίας, από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν με κοινή ανακοίνωσή τους και οι ΕΛΜΕ Βοιωτίας-Εύβοιας-Ευρυτανίας-Φθιώτιδας, κάνοντας λόγο για διασυρμό μιας μάχιμης εκπαιδευτικού, που έχει στόχο το κλείσιμο του σχολείου. Ψηφίσματα συμπαράστασης στην εκπαιδευτικό είχαν εκδώσει και πολλές άλλες ΕΛΜΕ της χώρας. 

Στο πλευρό της διευθύντριάς τους ήταν πάντα οι γονείς των μαθητών της όλα αυτά τα χρόνια, εκπρόσωπος των οποίων είχε δηλώσει ότι: «Η μοναχή Φεβρωνία υπεραγαπούσε τον μοναχικό βίο και τον Χριστό στον οποίο είχε αφιερωθεί από

 νεαρή ηλικία. Η αγάπη της όμως για τα παιδιά και την εκπαίδευση ήταν τόσο μεγάλη που υπερίσχυσε, και τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί σε αυτό το έργο υπερβάλλοντας εαυτόν και με πολλές προσωπικές θυσίες. Αντί να τη βραβεύσουν για το έργο της και την προσφορά της σε αυτόν τον τόπο και την εκπαίδευση, κάποιοι τη διώκουν. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ερημώνουν τα χωριά μας…». 

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι΄ αυτή την τόσο θετική εξέλιξη – δικαίωση για την αδελφή Φεβρωνία και λυπούμεθα για όλους εκείνους που δεν αξιολόγησαν και δεν διαχειρίστηκαν ορθά το όλο θέμα αλλά και για εκείνους που ενώ μπορούσαν να δώσουν λύση και να στηρίξουν την Μοναχή, έμειναν απλοί παρατηρητές της όλης υπόθεσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...