Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία νέου λογότυπου για την Τουριστική Προβολή του Δήμου Αγράφων


Η  Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δημιουργία νέου λογότυπου για το Δήμο Αγράφων.

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ.  1/2020 απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αγράφων ,καλούμε όλους , όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία νέου λογότυπου του Δήμου μας .

Το λογότυπο,  πέραν των τεχνικών  χαρακτηριστικών,  θα πρέπει να είναι καλαίσθητο,  σύγχρονο και λιτό,  να έχει στοιχεία που σχετίζονται με τη μυθολογία, την ιστορία,  τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας  και το όραμα μας για την πορεία του Δήμου μας στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, το λογότυπο θα πρέπει να:

·         είναι σαφές, αναγνωρίσιμο, εύκολα αντιληπτό και να προσελκύει την προσοχή,

·         συνοδεύεται με αιτιολογικό – επεξηγηματικό κείμενο από τον δημιουργό του,

·         περιλαμβάνει εικαστικό και λεκτικό μέρος, με την επωνυμία του Δήμου («Δήμος Αγράφων»),

·         είναι πρωτότυπο και μοναδικό, όπως ορίζουν οι ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα» (ΦΕΚ 25/4-3-1993, Τεύχος Πρώτο), να μην αποτελεί δηλαδή προϊόν απομίμησης ή αντιγραφής και να μην παραπέμπει σε άλλα σήματα. Σε περίπτωση διαπίστωσης αντιγραφής ή απομίμησης του λογότυπου ο δημιουργός φέρει ευθύνη αποζημίωσης του Δήμου Αγράφων.

·         είναι λειτουργικό στη χρήση του, επιδεκτικό σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του δύναμη και να αλλοιώνεται το σχήμα του, ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε μορφή (π.χ. σημαία, πινακίδα, κάρτα, επιστολή, φάκελος αλληλογραφίας κλπ.).

·         παραδοθεί σχεδιασμένο ή τυπωμένο σε περίγραμμα 2,5 Χ 2,5 εκατοστά και σε περίγραμμα 10 Χ 10 εκατοστά, έγχρωμο και ασπρόμαυρο, με το λεκτικό «ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ» και σε δεύτερη εκδοχή ξενόγλωσσο, πάλι σε περίγραμμα 2,5 Χ 2,5 εκατοστά και σε περίγραμμα 10 Χ 10 εκατοστά, έγχρωμο και ασπρόμαυρο, με το λεκτικό “MUNICIPALITY OF AGRAPHA”.

·         Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν ψηφιακές φωτογραφίες στο σχεδιασμό του.

Το κάθε σχέδιο να συνοδεύεται από σχόλια ή πρόταση που θα αναλύει με σαφήνεια τι ακριβώς συμβολίζει.

Αφού συγκεντρωθούν οι προτάσεις, οι οποίες μπορούν να είναι είτε γραπτές είτε με τη μορφή κάποιου σχεδίου, θα απευθυνθούμε σε  γραφίστα για τη δημιουργία των  τελικών σχεδίων. Η επιλογή των τριών καταλληλότερων  θα  αποφασιστεί, αρχικά από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  και έπειτα θα τεθεί στην κρίση των δημοτών μέσω ψηφοφορίας για την τελική επιλογή.

Ο υποψήφιος, του οποίου η συμμετοχή θα αποτελέσει και την τελική επιλογή για το λογότυπο του Δήμου Αγράφων, θα λάβει τιμής ένεκεν το πόσο των τριακοσίων  ευρώ   (300 €).

Η πρόταση που θα επικρατήσει θα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του δήμου. Η  συμμετοχή αποτελεί ταυτόχρονα και ρητή  παραίτηση του δημιουργού από οποιοδήποτε δικαίωμα σε αυτό.

Οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν εντός δύο μηνών (60) ημερών δηλαδή από την Τετάρτη 04-11-2020 έως  την Δευτέρα 04-01-2021 και ώρα 14.00 μ.μ. είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αποστολή με email στο info@agrafa.gr) είτε σε σφραγισμένο φάκελο στην έδρα του Δήμου (Κερασοχώρι) στην αρμόδια υπάλληλο κα. Μαριαλένα Βονόρτα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2237351309 και 2237351318  ή μέσω e-mail στο: info@agrafa.gr.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...