Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΑΣ

 - Η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη στον τόπο μας με τις απώλειες νέων ανθρώπων. Μετά τον απροσδόκητο χαμό του Γιώργου Καραγιάννη, εξαιτίας του Κορονοϊού, για τον οποίο θρήνησε κυριολεκτικά όλη η Ευρυτανία και όχι μόνο, ήλθε το τραγικό δυστύχημα με τον 50χρονο κυνηγό από τους Δομιανούς, σκορπώντας πόνο και θλίψη στις οικογένειες, στο χωριό και στον κόσμο.
Σαν να μην έφταναν αυτά τα τραγικά γεγονότα, λίγο πριν δύσει το απαίσιο 2020, δυο 2 ακόμη νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, σπέρνοντας νέα τεράστια λύπη, στον Μαραθιά, με τον αιφνίδιο θάνατο του 38χρονου και πατέρα 2 παιδιών Νίκου Τσίρκα, που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στη Ζάκυνθο και στην Δυτική Φραγκίστα με την εκδημία άλλου ενός ακόμη 50χρονου, πατέρα 2 τέκνων, του Δημήτρη Γαλανού. Ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, «ο Θεός να βάλει το χέρι του».

 

- Εγκαταλειμμένο στη φθορά του χρόνου το γήπεδο της Ανατ. Φραγκίστας, μάταια περιμένει χρόνια τώρα κάποιον αρμόδιο να ασχοληθεί μαζί του. Για εκείνους που δεν ξέρουν που βρίσκεται το εν λόγω γήπεδο τους ενημερώνω ότι δεσπόζει στην μαγευτική περιοχή της ΣΩΤΗΡΑΣ, πάνω ακριβώς από τις παιδικές Κατασκηνώσεις. Το γήπεδο αυτό που έγινε επί Προεδρίας του Κώστα Πατσιούρα «έζησε» έντονες ποδοσφαιρικές στιγμές, με την ποδοσφαιρική ομάδα των εργαζομένων και των Κατασκηνωτών της  ΔΕΗ, με ομάδα παλαιμάχων της περιοχής, με φιλικές αναμετρήσεις του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ με άλλες τοπικές ομάδες και με την διεξαγωγή πολλών τουρνουά.

 

-Το γήπεδο αυτό, άρτιο και με όλες τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή αγώνων του τοπικού μας πρωταθλήματος, με περίφραξη και αρκετά καλά αποδυτήρια, δυστυχώς έχει μετατραπεί σε Σεληνιακό τοπίο και σε αχυρώνα. Πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικοφραγκιστιανών που νοιάζεται για όλα στο χωριό του, μέχρι να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους υπευθύνους, τοποθέτησε μια αλυσίδα στην πόρτα της εισόδου στο γήπεδο για να σώσει ότι ακόμα σώζεται. Δεν λέμε ότι το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για τους επόμενους αγώνες, λέμε όμως ότι πρέπει να προστατευτεί γιατί έγινε με δικά μας χρήματα, των δημοτών και γενικότερα του Ελληνικού λαού και τώρα με την επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων μπορεί να αξιοποιηθεί ανάλογα. Περιμένουμε τις άμεσες παρεμβάσεις των αρμοδίων.

 

-Και μια που αναφερόμαστε στην Ανατ. Φραγκίστα, έχουν κατατεθεί παράπονα από κατοίκους για κάποιες λάμπες δημοτικού φωτισμού στον οικισμό της Ξυνής που δεν έχουν μπει παρά την παράκληση προς τους αρμοδίους. Επειδή πρόκειται για μια πολύ απλή περίπτωση αλλά ιδιαίτερα σοβαρή καθότι στα χωριά μας πλέον κατοικούν κατά κόρον μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, ας μπουν αυτές οι 1-2 λάμπες να τελειώνει αυτό το θέμα, πριν γίνει κάποια ζημιά.

 

-Πολύ καλές οι ηλεκτρονικές Πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του Δήμου Αγράφων, όπως και αυτές που τοποθετήθηκαν με τον χάρτη της Ευρυτανίας από την Αντιπεριφέρεια. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως όταν τοποθετείς κάτι καινούργιο και ιδιαίτερα χρήσιμο σε ένα σημείο καταργώντας το παλιό που ήταν εκεί, φροντίζεις το παλιό και κατεστραμμένο να το απομακρύνεις γιατί το να βλέπεις δίπλα σε μια νέα και ωραία πινακίδα μια παλιά γκρεμισμένη και αναποδογυρισμένη είναι ότι χειρότερο. Αρμόδιοι σπεύσατε…

 

- Πολύ καλή και θετική εξέλιξη, η σύνδεση ΙΝΤΕΡΝΕΤ, αρκετών χωριών του Δήμου Αγράφων. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, για την μαθητιώσα νεολαία του τόπου που τώρα μπορεί να έχει πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση αλλά και για τους ηλικιωμένους που μπορούν να μιλούν και να βλέπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσω messenger. Ζούμε βλέπεται σε άλλες εποχές…

 

-Πόση κατάντια πλέον σε αυτόν τον λεγόμενο έντυπο και ηλεκτρονικό επαρχιακό τύπο. Ούτε τα στοιχειώδη του γραπτού λόγου δεν μπορούν να διαχειριστούν. Δεν είναι δυνατόν σε άρθρο να αναγράφεται, ο Μητροπολίτης μας ως «εγχώριος» Επίσκοπος και να παρερμηνεύονται τοποθετήσεις του με απαράδεκτο τρόπο. Κατ΄ αρχάς ο Μητροπολίτης κάθε Επαρχίας λέγεται Επιχώριος Επίσκοπος και όχι εγχώριος. Συνήθως «εγχώρια» αποκαλούνται τα τοπικά προϊόντα. Και να εμβαθύνω. Στην υπέροχη και με πολλά επίκαιρα μηνύματα, Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Καρπενησίου, που διαβάστηκε στην Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, ο κ. Γεώργιος με λόγο μεστό, συγκροτημένο και θεολογικό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο θέμα του Κορονοϊού, ζητώντας από τους πιστούς να προσευχηθούν για όλους εκείνους που δοκιμάζονται σκληρά από το ιό, για εκείνους που εργάζονται στα Νοσοκομεία της χώρας και να γίνουν περισσότερο πνευματικοί άνθρωποι, άνθρωποι της προσευχής, της μελέτης, της αγάπης και της φιλανθρωπίας.

Ουδέποτε είπε ο Μητροπολίτης ότι «είναι άνθρωποι αλιβάνιστοι όσοι ασχολούνται με την θεία Κοινωνία», όπως πολύ ατυχώς αναφέρεται σε κάποιο υποτιθέμενο ρεπορτάζ, αλλά θεωρεί ως οξύμωρο το γεγονός, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να παρατηρείται ένα μένος κατά της Θείας Κοινωνίας, από ανθρώπους που είναι ακοινώνητοι, αλιβάνιστοι και ασχολούνται με κάτι που δεν πιστεύουν. Επομένως δεν είναι ακοινώνητοι και αλιβάνιστοι όσοι ασχολούνται με την Θεία Κοινωνία, αλλά εκείνοι οι τύποι (κυριολεκτικά ακοινώνητοι και αλιβάνιστοι), που θέλουν να πουν και να γράψουν ενάντια στην Θ.Κ. και κατ΄ επέκταση ενάντια στην Εκκλησία, τη στιγμή που οι ίδιοι δεν πιστεύουν ΤΙΠΟΤΕ…

 

-Από την συντακτική ομάδα του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, πολλές ευχές σε όλους τους όπου γης Αγραφιώτες και Ευρυτάνες, για ένα νέο χρόνο γεμάτο υγεία, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα που τόσο μας έχουν λείψει. Ας η χρονιά της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους τομείς. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...