Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - 8 ΜΑΡΤΗ: ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 Το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Η 8η Μάρτη, που είναι μέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία, δεν είναι απλά μια επέτειος την οποία τιμούμε. Αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα των αγώνων και διεκδικήσεών για όσα έχουν ανάγκη  τον 21ο αιώνα  οι γυναίκες του μόχθου. Ως ημέρα αγώνα για τα δικαιώματα της γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1910 από την Δεύτερη Διεθνή μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν.

Δεν νομιμοποιούμε τη βαρβαρότητα που σκιάζει κάθε πτυχή της ζωής μας.

Γι' αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με έμφαση στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει και τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, αλλά και των παιδιών για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση και προαγωγή της υγείας. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που θεωρεί την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας «κόστος» για το κράτος και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. 

Δεν ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα επιστημονικά επιτεύγματα, όπως τα εμβόλια και τα φάρμακα, αντί να είναι κοινωνικά αγαθά και να χρησιμοποιούνται προς όφελος της υγείας των οικογενειών μας να είναι πανάκριβα εμπορεύματα και να παράγονται με κριτήριο τα κέρδη που φέρνουν στους ομίλους και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς.

Γι' αυτό απαντάμε αγωνιστικά στην επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, που δείχνουν τα «δόντια» τους στο 8ωρο, στη συλλογική δράση, στα σωματεία. Στέλνουμε το δικό μας ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν δεχόμαστε να γίνεται η ζωή μας λάστιχο, στο όνομα μάλιστα της «συμφιλίωσης» οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Γι' αυτό υψώνουμε φωνή καταδίκης των περιστατικών βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που θεριεύουν μέσα στις συνθήκες των οικονομικών και κοινωνικών καταναγκασμών, προβάλλοντας τη μόνη πραγματική ασπίδα προστασίας για τις γυναίκες, που βρίσκεται στη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Αποκαλύπτουμε κάθε αποπροσανατολιστική φωνή που προβάλλει την καταγγελία και καταδίκη της βίας σαν ένα ξεχωριστό κίνημα, ενώ πρέπει να αποτελούν στοιχεία ενταγμένα στην εργατική - λαϊκή πάλη και όχι απομονωμένα ή σε αντιπαράθεση μ' αυτήν. 

Δίνουμε μαχητική απάντηση στην κρατική και εργοδοτική βία, που δεν θα μας κλείσει το στόμα.

«Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου. Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για υγεία και                ζωή με δικαιώματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...