Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Πολύς πόνος και προσευχή το πρώτο Ψυχοσάββατο στον Άγιο Νικόλαο του Φλάσινγκ - Της Ελένης Καλογερά

 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μετά φόβου Θεού και, συν Θεώ, μετά  του φόβου του  κορωνοιού προσήλθαν  σήμερα, 6 Μαρτίου 2021, πρώτο Ψυχοσάββατο εκκλησιαστικού έτους οι πιστοί της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου, στο Φλάσινγκ για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών των  προσφιλών κεκοιμημένων τους! Που φέτος άφησαν πολλές οικογένειες με ακόμα μια αδειανή καρέκλα στο τραπέζι τους.

Με τα χέρια τους γεμάτα οι περισσότεροι με τα δικά τους παρασκευασμένα, όμορφα μα λυπημένα …κόλλυβα ακολούθησαν την παράδοση του Σαββάτου των Ψυχών, φαινόμενο που εντυπωσίασε τους ίδιους τους ιερείς και ώθησαν τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Παύλο Παλαιστίδη να πει στο τέλος του Μνημοσύνου: «Πόση συγκίνηση νοιώθουμε κι ακόμα

περισσότερη πίστη κι ελπίδα που δεν ξεχνάτε τις παραδόσεις μας ακόμα και μέσα στην πανδημία… Μην σκιάζεστε δεν είναι ακόμα σημεία των τρομερών καιρών που θα βρουν εκείνους που δεν θα έχουν προετοιμαστεί! …. Γιατί η προετοιμασία μετράει να μη φοβηθεί κανείς πιστός τη μεγάλη κρίση».

Κι ήταν λειτουργία και ακολουθία του Μνημοσύνου με το σύμπαν του Ναού αλλά και τον υπέρ καλλίφωνο ιεροψάλτη Ιωάννη μια πνευματική ένωση ημών των ζώντων και των κεκοιμημένων μας:  Εμείς να μην τους λησμονούμε κι εκείνοι να προσεύχονται για μας και να μας προστατεύουν!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...