Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ KΡENTH

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, γιορτάστηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στην Κρέντη του Δήμου Αγράφων.

Το εόρτιο στην Ενορία της Κρέντης ξεκίνησε την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και συνεχίστηκε την επομένη, αγιώνυμον ημέρα της εορτής, με το πανηγυρικό Συλλείτουργο μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.









Η ευλάβεια του συνόλου των Ευρυτάνων, στον Άγιο του αιώνα μας, για μια ακόμη χρονιά, οδήγησε πολλούς πιστούς στην Κρέντη, για να προσκυνήσουν την χάρη του λαοφιλούς και θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, το πρωί εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγράφων και εφημερίου της Ενορίας π. Ευαγγέλου Φεγγούλη που ήταν πλαισιωμένος από τον π. Βασίλειο Βλάχο, εφημέριο Κερασοχωρίου, τον π. Νικόλαο Ριζογιάννη, εφημέριο Χαλκιοπούλου, τον π. Δημήτριο Κολοκούρα, εφημέριο Παλαιοκατούνας, τον π. Θωμά Γκορόγια εφημέριο Δυτ. Φραγκίστας και τον π. Βασίλειο Ρεσίτη εφημέριο Χρυσόβων.

 

Θεόπνευστο και ευλογημένο το κήρυγμα του π. Ευαγγέλου, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον προστάτη Άγιο του χωριού, που πριν ένα χρόνο «σταμάτησε» την επέκταση της φωτιάς στο Ναό και προστάτεψε πολλούς χωριανούς και παιδιά που είχαν προσβληθεί από Κορωναϊό και έγιναν καλά, επισημαίνοντας ότι ο Άγιος Νεκτάριος που τόσο συκοφαντήθηκε στην ζωή του, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους τους Χριστιανούς μέγιστο παράδειγμα ήθους, πίστης, αλλά και ευσέβειας.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Αθανάσιος Ντάλλας και Ιωάννης Μήτσου, όπως και τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, ακολούθησε η Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου πέριξ του αυλίου χώρου του πανηγυρίζοντος Ναού και με το «Δι΄ ευχών», οι γυναίκες του Πνευματικού Κέντρου, προσέφεραν σε όλους κέρασμα –ευλογία.

 

Τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Μάκκας, Ηρώ Νταλαφούρα, Χρήστος Δημητρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αργυρώ Διώτη και Βάσω Καραγιάννη, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Χρήστος Κοσμάς, οι δασκάλες και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Κρέντης, άλλοι τοπικοί παράγοντες και πλήθος πιστών, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...