Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

 Την Δευτέρα 8 Νοέμβρη κλιμάκιο της Τ.Ο.  ΚΚΕ Ευρυτανίας με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Γκορόγια, πραγματοποίησε περιοδεία στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και συνάντηση με τον διοικητή κ. Καρατσίκη.

Στην διεξοδική ενημέρωση που μας έγινε από πλευράς διοικητή  επιβεβαιώθηκαν όσα γνωρίζαμε για  τον υφιστάμενο Κανονισμού Εσωτερικής λειτουργίας του Νοσοκομείου ο οποίος περιλαμβάνει 47 θέσεις γιατρών καθώς και θέσεις λοιπού προσωπικού για όλες τις ειδικότητες. Από τη δημοσίευση του Κανονισμού σε ΦΕΚ και μέχρι σήμερα ουδέποτε στελεχώθηκαν τα κενά σύμφωνα με τις προβλέψεις, ούτε καν ικανοποιητική προσέγγιση των στόχων δεν πραγματοποιήθηκε, παρά τις όποιες προκηρύξεις των θέσεων εργασίας.

Οι γιατροί και το ειδικευμένο προσωπικό δεν προσέρχεται καθώς οι ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές αποτελούν αντικίνητρο, ενώ το κόστος διαβίωσης στην περιοχή μας υπερβαίνει κατά πολύ το αντίστοιχο των μεγάλων αστικών κέντρων. Μας δόθηκαν πληροφορίες για το  σχέδιο αναβάθμισης του εξοπλισμού του Νοσοκομείου και την πορεία των αιτημάτων από την οποία διαφαίνεται ότι η πίεση της ίδιας της πραγματικότητας μπορεί να δρομολογήσει την κάλυψη κάποιων κενών υλικοτεχνικής υποδομής το επόμενο διάστημα. Αντιθέτως, η απεικόνιση των συνθηκών προσωπικού με τις οποίες παλεύει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, ως κέντρο διάγνωσης και θεραπείας ασθενειών του τοπικού πληθυσμού, δεν μας άφησε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Όση υπέρβαση δυνάμεων κι αν γίνει από την μεριά των εργαζόμενων, πράγμα που γίνεται νύχτα και μέρα, δεν μπορεί να λύσει με μαγικό τρόπο το πρόβλημα της συντριπτικής αποστελέχωσης.

Το Ακτινολογικό έχει (1) ακτινολόγο, (3) άτομα του Μικροβιολογικού είναι σε αναστολή εργασίας, ο Ουρολόγος έχει φύγει, η Δερματολόγος και ο διευθυντής της Ορθοπεδικής φεύγουν άμεσα, (7) γιατροί όπως και (19) άτομα λοιπού προσωπικού έχουν τεθεί σε αναστολή, δεν υπάρχει ΩΡΛ , Νεφρολόγος, γαστρεντερολόγος, για την ώρα υπάρχει (1) αναισθησιολόγος, δεν υπάρχει μαία, παθολόγοι καλούνται σε υπηρετήσουν σε δύο τμήματα (Τμήμα Επειγόντων και Παθολογική), το προσωπικό φύλαξης απολύεται και μετά την τελευταία παράταση σύμβασης στις 31/3/22. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν υπήρχε για να μας δοθεί μια οποιαδήποτε δρομολογημένη προοπτική για τα παραπάνω κενά.

Εκθέσαμε την άποψή μας για το αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης όσον αφορά την διαθεσιμότητα του ανεμβολίαστου προσωπικού, εκτιμώντας ότι η αναστολή εργασίας βγαίνει από την αντιλαϊκή φαρέτρα και γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση του λαού για «λόγους δημοσίου συνφέροντος». Τοποθετηθήκαμε στα ζητήματα υπερκόπωσης όσων εργάζονται στο ΕΣΥ και πως αυτό αντικειμενικά αντανακλά και στην ποιότητα περίθαλψης, αναρωτηθήκαμε τι υψηλό στόχο εξυπηρετεί η απόφαση μη επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως αυτά ισχύουν στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τη στιγμή,μάλιστα, που το συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας μπάζει νερά από παντού (μέσα μαζικής μεταφοράς, συστηματικός έλεγχος του πληθυσμού, μαζικοί χώροι εργασίας, αραίωση μαθητών στις αίθουσες, θρησκευτικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους χωρίς προφυλάξεις). Δεν παραλείψαμε να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για ένα «νέο ΕΣΥ» στην κατεύθυνση εμπορευματοποίησης της Υγείας (ΣΔΙΤ). Άλλωστε σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και το απαξιωτικό σύστημα αμοιβής των γιατρών, είναι και αυτό μια από τις «τεχνητές αιτίες» που σμπαραλιάζουν τα νοσοκομεία και μας στέλνουν μια ώρα αρχύτερα πελάτες των ιδιωτικών κλινικών και κέντρων θεραπείας. Προς τα εκεί ωθούνται οι γιατροί και μας αναμένουν λίαν προσεχώς! Μήπως η ίδια τακτική απαξίωσης δεν ακολουθήθηκε στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, Τα λιμάνια, τους Εθνικούς Δρόμους, τα Λιπάσματα, Τα τσιμέντα, τα Ναυπηγεία, τη ΛΑΡΚΟ κλπ;

Ως Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ θεωρούμε ότι το ζήτημα που μας αφορά όλους  είναι η δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο και οι άλλες δομές υγείας του Νομού που κρατιούνται ζωντανές χάρη στις ηρωϊκές προσπάθειες του προσωπικού. Είμαστε στην ίδια, εάν όχι και  χειρότερη κατάσταση (λόγω αναστολών)και από το προηγούμενο κύμα! Πρέπει σήμερα κιόλας, να στηριχτεί   πολύπλευρα το Νοσοκομείο για να μην μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου (μπροστά στην επερχόμενη ακραία έξαρση της πανδημίας) και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, covid και non covid.

Καλούμε όλο τον λαό της Ευρυτανίας σε αγωνιστική επαγρύπνηση, αφού μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση σε έστω και προσωρινά μέτρα βελτίωσης της κατάστασης. Πριν είναι πολύ αργά, να γυρίσουν όλοι οι υγειονομικοί πίσω στις δουλειές τους, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμο προσωπικό.

Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του, σε αυτόν τον αγώνα θα είναι για μια ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή.

Καρπενήσι, 8-11-2021

Το Γραφείο της ΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...