Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Παρέμβαση του Συλλόγου Κέδρων Ευρυτανίας στον ημερήσιο τύπο αλλά και στην Ελληνική Βουλή και ευρωβουλή μέσω βουλευτών για το δρόμο Κέδρων - Βραγγιανών Αργιθέας

Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Κάπου εκεί  στο κέντρο της Ελλάδας πιο κέντρο δεν γίνεται ανάμεσα σε δυο αγραφιώτικα χωριά υπάρχει ένας δρόμος.

Τί και εάν ο δρόμος ενώνει 3 περιφέρειες και 4 νομούς

Τί και εάν τον 7 χιλιομέτρων χωματόδρομο τον διασχίζουν καθημερινά μικρά παιδιά από τα Βραγγιανά Καρδίτσας για να πάνε σχολείο Ραυτόπουλο Ευρυτανίας σιγά τον χρόνο μόνο μιάμιση ώρα σκληραγωγούνται. 

Τί εάν η ασφαλτόστρωση θάφερνε πιο κοντά αστικά κέντρα, νοσοκομεία, αγορές[Καρδίτσα, Αρτα ]

Τι και εάν  παράγονται τα περισσότερα γαλακτοκομικά  προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή λεπτομέρειες

Τί και αν τα δυο χωριά πρωταγωνίστησαν στους απελευθερωτικούς αγώνες 1864 και 1878 , τι και εάν το πρώτο κάηκε από τους Τούρκους το 1880.

Τί και εάν ο δρόμος ενώνει πανελλήνια μνημεία θρησκευτικά [Παναγία Σπηλιώτισσα, Παναγία Τατάρνας]ιστορικά και φυσικά όπως πέτρινα γεφύρια, ποτάμια νεραύλακες όπως των Κέδρων κλπ.

Τί και εάν μάλλιασε η γλώσσα μας να χαλεύουμε χρόνια λύση τι τούς μελει χωριστά κράτη είναι.

Χρόνια τώρα κρατά αυτή η κολόνια και η συνεννόηση των ιθυνόντων μεταξύ δύο γειτονικών κρατών Θεσσαλίας και Ρούμελης η αλήθεια είναι ότι οι διακρατικές συμφωνίες είναι δύσκολες.

Και πάλι κατανοούμε ότι προηγούνται πιο δύσβατα και απομακρυσμένα μέρη της πατρίδας μας όπως η Εκάλη, η Γλυφάδα κλπ,  ότι προηγούνται αναπτυξιακά πρότζεκτ όπως ΠΛΑΝΑ Φουρθιώτη κλπ

Ίσως οι κρατούντες να γνωρίζουν ότι τα σύνορα θα επανέλθουν στα παλιά του 1881 οπότε και λογικό είναι να παραμείνει ο δρόμος έτσι και τότε έχουν δίκιο ίσως και για να εξευμενίσουν τους εχθρούς [Τούρκους] δώσαν και ένα μέρος της κοινότητας Κέδρων στο κτηματολόγιο προκαταβολικά.

 

Ο πρόεδρος  του Δ.Σ

Κωνσταντίνος Παπαντζίμας τα λοιπά μέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...