Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ - Του Καθηγητή Θανάση Γιαννακόπουλου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ  Γεωργ.  ΑΓΓ. Βλαχου

Πέμπτη 8η Ιουλίου 1921

Χθές, αργά  έφτασε μεσονύκτιος εις άγγελος, Μικρασίας  (Εκ)  και ανήγγειλε:

-Χαίρετε, νενικήκαμεν. Διότι  ενικήσαμεν, πράγματι. Μετά την Κιουτάχειαν ο  Ελληνικός στρατός κατάλαβε το απόγευμα της Προχθές,   τρίτης το Εσκή Σεχήρ. το περιμάχητον, το φοβερόν, Εσκη  Σεχήρ ,το τελευταίον  έρεισμα πρός  Άγκυραν, προ ότι κάμφη προ τριμήνου  η ελληνική ορμή, δεν εγείρει πλέον προκλητικούς και προπετείς τους βραχώδους όγκους των αποκρήμνων ορέων του προ της Έλληνικής προσπελάσεως.

 Πανίσχυρος, ακράτητος, γενναίος, διαπνεόμενος από την πνοήν του πατριωτικού  ενθουσιασμού, την οποίαν κατέστην πυρίνην η παρουσία  του βασιλέως  όρμησεν  ο ελληνικός στρατός μετά την Κιουτάχειαν, εσάρωσεν τον εχθρόν  συνέτριψεν την αντίστασιν  του και εισηλθεν  εις την πόλιν την οποίαν εκάλεσεν καρδίαν της Μικρασίας.

Ο Εχθρός αιχμαλωτισθείς, κατακερματισθείς, αποδεκατισθείς, αποσυντεθείς δεν θεωρείται πλέον υπάρχων, υπό την πίεσιν του στρατού μας και την στρατηγικότητα εκείνων,  οι οποίοι εδίωξαν το Κεμαλικόν στρατιωτικό  συγκρότημα κατέρρευσεν ως άρρυθμα, μετά το Εσκί Σεχιρ σε μιαν βάσιν του στρατού του συνόλου, ουδέν υφίσταται πλέον.

Ο Μικρασιατικός αγών δύναται κηρυχτεί ούτω φθάνωμεν εις το  τερμα του, ενωρίτερο πολύ ενωρίτερο ή όσον υπελογίσθη. Ο Εχθρός θα αναγκασθεί να υποταγεί. Με του πολύ θα ρίψη το όπλον του και θα ζητήση ως χάριν την ειρήνην, την οποίαν απέρριπτε, χθες. Και η Ελλάς θα επιβάλη  τους όρους της. Υπό τα πλήγματα του στρατού μας και την στατηγικότητα εκείνων, οι οποίοι τον διοικούν, η τουρκική άμυνα κατέρρευσεν.

Ο Πόλεμος, τερματίζεται ήδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...