Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Το Κυπαρίσσι του Πατρο-Κοσμά στο επίκεντρο-Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα στην Πρασιά Αγράφων

Με επιτυχία και τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Αγράφων στο ιστορικό "Κυπαρίσσι του Πατρο Κοσμά".

Από νωρίς το πρωί της 25ης Αυγούστου 2022, πλήθος πιστών στον Οικισμό Κυπαρίσσι της Πρασιάς Αγράφων Ευρυτανίας, υποδέχθηκαν και προσκύνησαν τμήμα των ιερών λειψάνων  του Εθνομάρτυρα και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, που κόμισε εκεί ευλαβώς ο εφημέριος των Ευρυτάνων Αγίων π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, και ακολούθησε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και μετά το πέρας αυτής λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ως το ιστορικό Κυπαρίσσι.





Η εκδήλωση  συνεχίστηκε  με την προγραμματισμένη Ημερίδα όπου μίλησαν  ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γεώργιος Αθανασιάς και η δασολόγος κ. Χριστίνα Κάππα .

Στην εκπληκτική εισήγησή του ο κύριος Αθανασιάς αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Ισαποστόλου, στα θαύματά του, στα κηρύγματά του και στη στην έλευσή και διαμονή του στη Ζελενίτσα (έμεινε τρεις μέρες ως φιλοξενούμενος, στο σπίτι κάποιου Ζαχάκη), στις προφητείες του και στον απαγχονισμό του από τους στρατιώτες του φιλοχρήματου Κουρτ Πασά κοντά στο χωριό Κολλικόντασι της Βορείου Ηπείρου. 

Η εμπεριστατωμένη εισήγηση της κ. Κάππα είχε ως θέμα της το δένδρο κυπαρίσσι, αλλά και το ξακουστό Κυπαρίσσι της Πρασιάς. Η νεαρή πτυχιούχος Δασολόγος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κυπαρίσσι αυτό είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων  και ανακηρυγμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού!!!

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγράφων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Γεώργιος Χρυσαφωγεώργος, ιερείς της περιοχής, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατερίνα Καλαντζή, ο πρώην Δήμαρχος Θοδωρής Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Ηλία Μάκκας και Α. Κοτρώνα, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Να έχουμε την ευλογία του Αγίου μας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...