Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΦΕΓΓΟΥΛΗ


Μια πολλή σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2022 στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου στα πλαίσια των εορτών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και για το ΕΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ. 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μουζακίου, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου Ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη, η Ένωση Αγραφιώτικων χωριών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το επιμελητήριο Καρδίτσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου "Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Μαυροματίου και θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. με ιστορικό θεατρικό για τον Ήρωα ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ διάρκειας 45΄, από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πιερίας " Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ".

 

Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία με θέμα τους δυο σπουδαίους Ήρωες, Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ και ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, από τον πρωτοπρεσβύτερο - Θεολόγο και συγγραφέα π. Ευάγγελο Φεγγούλη και θα ολοκληρωθεί με τα χορευτικά Μαυροματίου, Δρακότρυπας, Γόμφων, Σαρακατσαναίων και Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων, που θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανή μουσική. 

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Βασίλης Τσαντήλας, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας δήλωσε ότι "πρόκειται για μια σπουδαία εκδήλωση στην μνήμη δυο κορυφαίων Ηρών του ΄21 που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση με ορμητήριο τα ιστορικά και ενιαία Άγραφα" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...