Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Στους Αγίους Τόπους οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Ηλίας Μάκκας και Αργυρώ Διώτη

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησαν από τις 11 έως και τις 16 Νοεμβρίου 2022, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγράφων κ. Ηλίας Μάκκας και κ. Αργυρώ Διώτη, συμμετέχοντας σε γκρουπ προσκυνητών από την Ευρυτανία και την Αιτ/νια.


Κατά την διάρκεια της προσκυνηματικής αυτής εκδρομής που διοργάνωσε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αγράφων και Τακτικό Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος σε θέματα θρησκευτικού Τουρισμού, οι συμμετέχοντες είχαν την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουν στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, στον Φρικτό Γολγοθά, στον Ναό της Αναστάσεως, στο Θεοδέγμον Σπήλαιο της Βηθλεέμ, όπου γεννήθηκε ο Κύριος και στην Γεθσημανή όπου ο Τάφος της Παναγίας μας.

Ακόμη οι προσκυνητές επισκέφτηκαν το όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, το Σαραντάριο Όρος, την Τιβεριάδα, τις ιστορικές Μονές, του Αββά Θεοδοσίου, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη και έγιναν «Χατζήδες», δηλ. «βαπτίστηκαν» στο ακριβές σημείο του ποταμού Ιορδάνη όπου σύμφωνα με την παράδοση βαπτίσθηκε ο Χριστός. Πρόκειται για ευσεβής μιμητική πράξη των προσκυνητών όταν επισκέπτονται την Αγία Γη.

Ήταν ένα ευλογημένο προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους, με όλους τους προσκυνητές να εκφράζουν την χαρά και την ικανοποίησή τους που αξιωθήκανε αυτής της μεγάλης ευλογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...