Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

 Ο αγώνας που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι μακρύς και δύσκολος. Απέναντι στην αγροτιά βρίσκεται η πολιτική της ΚΑΠ, η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων απ' όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Είναι οι εμποροβιομήχανοι που εκμεταλλεύονται τον μόχθο και κερδοσκοπούν σε βάρος των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, πουλώντας πανάκριβα αγροτικά μέσα και εφόδια.


Η χώρα εξάγει μαζικά προϊόντα που για να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες υποχρεώνεται να τα εισάγει από αλλού, γιατί αυτό συμφέρει καλύτερα τους μεγαλεμπόρους και τους μεγαλοαγρότες, τους μεγαλοβιομήχανους του κλάδου, και την ίδια ώρα οι τιμές που πουλάει ο αγρότης - παραγωγός είναι εξευτελιστικές, ενώ ταυτόχρονα τα τρόφιμα που φτάνουν στο τραπέζι της λαϊκής οικογένειας είναι ακριβά.

Απέναντι στην αγροτιά είναι και τα μονοπώλια της Ενέργειας που απολαμβάνουν όλες τις εγγυήσεις ότι θα συνεχίσουν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και συγκυρίες της αγοράς, που επιδοτούνται με παχυλά προνόμια και ζεστό κρατικό χρήμα για τις «πράσινες» επενδύσεις τους, φορτώνοντας στους αγροτοκτηνοτρόφους πανάκριβο ρεύμα και πετρέλαιο.

Επίσης, απέναντί τους έχουν τη χρηματοδότηση των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων, από τον «δημοσιονομικό χώρο» που προκύπτει από τη φοροαφαίμαξη του λαού και πληρώνουν συνολικά τα λαϊκά στρώματα με την απογείωση του πληθωρισμού και την ακρίβεια στα βασικά αγαθά.

Απέναντί τους έχουν τον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ που φτάνει να αποζημιώνει μόλις το 20-25% των πραγματικών ζημιών από κατασπαράξεις.

Απέναντί τους έχουν τα καρτέλ του γάλακτος και του κρέατος που με εναομονισμένες πρακτικές πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές παραγωγού και απογειώνουν τις τελικές τιμές διάθεσης στους καταναλωτές.

 

Αν οι βιοπαλαιστές αγρότες θέλουν να δουν άσπρη μέρα και ταυτόχρονα να αξιοποιηθούν οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, για την τροφοδοσία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, θα πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο όλους τους παραπάνω και να διεκδικήσουν:

-άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα, ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια.

-εγγυημένες από το κράτος τιμές στο γάλα και το κρέας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους

-μέτρα για τις απώλειες από θηρευτές. Αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών χωρίς χαράτσια.

-Ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών, επιστημονική στήριξη της παραγωγής.

-Υγεία-Παιδεία-Πολιτισμός στα χωριά και τις κωμοπόλεις.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, με διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, στους νέους αγώνες που έρχονται, θα είναι όπως πάντα στην πρώτη γραμμή.

Καρπενήσι, 16-1-23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...