Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ «ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΕΕ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ για το "καλάθι του Πάσχα" και προσπαθεί να εμφανιστεί ως αυτή που ενδιαφέρεται πραγματικά να φάει ο κόσμος φθηνά το αρνί, πιέζοντας τους κτηνοτρόφους να πουλήσουν τα αρνιά τους ακόμα και κάτω του κόστους παραγωγής.

Είναι πραγματικά φαιδρό, ο υπουργός Ανάπτυξης, να κοροϊδεύει τον λαό ότι οι κτηνοτρόφοι βγάζουν  κέρδος γι’ αυτό και πουλάνε τα αρνιά και τα κατσίκια τους. Στην πραγματικότητα αν και οι κτηνοτρόφοι πουλάνε με 7-8 ευρώ το κιλό, δηλαδή κάτω του κόστους, αναγκάζονται να πουλήσουν για να μην τους μείνουν τα αρνιά και τα κατσίκια.

Επίσης, η τελική τιμή δεν θα είναι πιο χαμηλή για τον καταναλωτή γιατί την διαφορά θα την καρπωθούν όπως πάντα οι μεσάζοντες. Η δήθεν μείωση των τιμών είναι πραγματική αύξηση στα είδη διατροφής 15% σε σχέση με πέρυσι και 40% συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια.



Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της λαϊκής οικογένειας μπροστά στα αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων, όπως για παράδειγμα μέτρα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης κ.ά. Επίσης, δεν έχει πάρει μέτρα για μείωση του κόστους παραγωγής των κτηνοτρόφων (π.χ. αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο), για εγγυημένες τιμές στο κρέας, το γάλα κλπ.


Η αλήθεια είναι ότι, όπως συμβαίνει κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος ο μεγάλος όγκος των πωλήσεων αμνοεριφίων πρόκειται να συγκεντρωθεί στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Τα προηγούμενα χρόνια με τις λεγόμενες προσφορές, φέτος με τη συμφωνία τους με την κυβέρνηση για το "καλάθι", οι όμιλοι εξασφαλίζουν τόνωση του τζίρου και περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας τους.


Ταυτόχρονα, με τις "ευλογίες" και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, οι αθρόες εισαγωγές αμνοεριφίων αμφίβολης ποιότητας και με πολύ χαμηλότερη τιμή και οι "ελληνοποιήσεις" πιέζουν ακόμα περισσότερο την τιμή στον κτηνοτρόφο. Από τις συμπληγάδες του ανταγωνισμού ανάμεσα στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ συνθλίβονται και οι παραδοσιακοί αυτοαπασχολούμενοι κρεοπώλες.


Οι κτηνοτρόφοι υποφέρουν από την τρομερή αύξηση του κόστους παραγωγής, την αύξηση τους κόστους των ζωοτροφών, των καυσίμων, του ρεύματος. Αυξήσεις που δεν καλύπτονται από την αύξηση της τιμής διάθεσης του γάλακτος, ούτε από τα δήθεν μέτρα στήριξης της κυβέρνησης. Επιπλέον το αγροτικό νοικοκυριό επιβαρύνεται από την γενική αύξηση του κόστους ζωής και της συνολικής υποβάθμισης της ζωής στην ύπαιθρο με την πλήρη απαξίωση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού.


Κερασάκι σε όλα τα παραπάνω είναι οι τεράστιες απώλειες λόγω κατασπαράξεων κυρίως από τον λύκο, απώλειες που ακουμπάνε σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για την Ευρυτανία σε τριψήφια νούμερα για τα  βοοειδή και τετραψήφια για τα αιγοπρόβατα. Συνεργός στην  καταστροφή του μικρομεσαίου κτηνοτρόφου είναι και ο ΕΛΓΑ με τον απαράδεκτο κανονισμό αποζημιώσεων, που χαρατσώνει μεν τους κτηνοτρόφους αλλά αποζημιώνει μόνο ένα κλάσμα των απωλειών.


Οι κτηνοτρόφοι της Ευρυτανίας είναι η ώρα να βγάλουν συμπεράσματα για τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, αλλά και τα «μικρά» κόμματα που χρησιμοποιούνται σαν δεκανίκια μιας χρήσης.

Μόνο η συμπαράταξη με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις εκλογές μπορεί να φέρει την λύτρωση για την αγροτιά.

Για να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, εγγυημένες τιμές διάθεσης των προϊόντων κόντρα στην πολιτική της ΕΕ που στην πραγματικότητα επιδοτεί την μη παραγωγή.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό.

 

Καρπενήσι 10-4-2023

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...