Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Νίκος Μαρούλης Υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: "Μας πονάει η Ευρυτανία"

Συνέντευξη, κατάθεση ψυχής παραχώρησε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και στον δημοσιογράφο Ηλία Προβόπουλο, ο υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νικόλαος Μαρούλης, μια συνέντευξη που θα συζητηθεί. 

Κλείνεις έναν κύκλο 35 χρόνων εργασίας και ενεργού παρουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεωρείς πως οι πατριώτες σου θα εκτιμήσουν την εμπειρία που έχεις αποκτήσει και θα μεταφέρεις στην πολιτική;

Η επαγγελματική μου ενασχόληση στην Τ. Α. μου έδωσε την ευκαιρία να δω και να ζήσω από κοντά τα προβλήματα που απασχολούν χειμώνα – καλοκαίρι τον πολίτη σε μια από τις πιο φτωχές και απομονωμένες περιοχής της Ελλάδας, την Ευρυτανία και κυρίως τον Δήμο Αγράφων. Έχω μπει πολλές φορές σαν φίλος σε όλα τα σπίτια και ξέρω από πρώτο χέρι τι απασχολεί καθένα συνδημότη και κάθε νοικοκυριό στον Δήμο μας και βεβαίως τα περισσότερα που ακούω είναι για τις συνθήκες των δρόμων καθώς υπάρχουν ακόμη χωριά χωρίς άσφαλτο και την φυσικά για την ανασφάλεια σε θέματα υγείας και πρόνοιας.    

Γνωρίζεις πολύ καλά την Ευρυτανία των τελευταίων χρόνων. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά που αντιμετωπίζει αυτός ο νομός;

Αυτό που απασχολεί όλον τον νομό είναι η φυγή των νέων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας αλλά επηρεάζει και την ευρύτερη κοινωνικής ζωή. Οι αριθμοί της πρόσφατης απογραφής απογοητεύουν. Η ανεργία είναι ένα μόνιμο φαινόμενο και η φυγή είναι μονόδρομος αφού κανένα αναπτυξιακό έργο που να δίνει πνοή στον τόπο δεν πραγματοποιείται στην Ευρυτανία. Ότι γίνεται είναι μικρό και εκτελείται με μεγάλη καθυστέρηση.

 Η Ευρυτανία είναι από τις καθαρότερες περιοχές στην Ελλάδα. Πιστεύεις πως αυτό είναι ένα κεφάλαιο που δεν πρέπει να σπαταληθεί και να μείνει και στις επόμενες γενιές;

Η φύση της Ευρυτανίας είναι μοναδική, χάρη στην απομόνωση και το πολυσχιδές γεωλογικό ανάγλυφο του τόπου με τις εναλλαγές των ορεινών όγκων και των ποτάμιων διαδρομών, διατηρήθηκε καλύτερα από πολλά άλλα μέρη. Μέσα στον ορεινό κόσμο μας ιδιαίτερη είναι η παρουσία των ανθρώπων και θέλουμε η εμπειρία τους να γίνει ο γνώμονας για την ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που να σέβεται την πορεία αυτού του κόσμου στους αιώνες και να αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

 Το έργο που πρέπει να γίνει επειγόντως και για το οποίο συζητούν διαρκώς οι Ευρυτάνες ποιο είναι;

Ο δρόμος Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο που εκτός από του ότι θα δώσει ζωή στην Ευρυτανία και την ορεινή Ρούμελη, θα συνδέσει την Ανατολική με την Δυτική Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1991 με τη σήραγγα Τυμφρηστού η οποία παραδόθηκε ημιτελής το 2000 καθώς η ανατολική πρόσβαση από την πλευρά της Φθιώτιδας ακόμη… ολοκληρώνεται. Στις προεκλογικές περιόδους ακούγονται διάφορες εξαγγελίες, γίνονται τμήματά του αλλά το έργο δεν προχωράει. Φοβάμαι πως όταν κάποια στιγμή τελειώσει δεν θα έχει μείνει κανένας ούτε στην Ευρυτανία, ούτε στην υπόλοιπη ορεινή Ρούμελη.

 

Ο Νίκος Μαρούλης είναι υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...