Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Επιστολή του Προέδρου της ΕΑΧ Βασίλη Τσαντήλα στον Περ/ρχη Θεσσαλίας - ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΔΟΒΑ κ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ

   Αξιότιμε κ Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ουσιαστικά Πρώτε Αιρετέ ΤΑΓΕ των ΘΕΣΣΑΛΩΝ (χωρίς ειρωνεία), απευθύνομαι για μια ακόμη φορά, για ένα θέμα, το οποίο γνωρίζετε, έχετε ασχοληθέι, έχετε διαθέσει πιστώσεις που υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ, για τη σύνταξη μελετών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχετε προβεί στην καθοριστική απόφαση, που είναι η χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου. 

   Αναφέρομαι κ Περιφερειάρχη, στην ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΔΟΒΑ, που είναι ενταγμένη στον οδικό άξονα ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ ή <<παραμεγδόβεια οδό>>.

    Η μελέτη της γέφυρας με δύο χιλιόμετρα οδού πρόσβασης, προυπολογισμό 5 εκατομμύρια, βρίσκεται στην περιφέρεια απο το 2014! Το επιχείρημα των τεχνοκρατών της υπηρεσίας οτι <<να τελειώσουν οι μελέτες και των δύο οδικών τμημάτων ΝΕΡΑΙΔΑ – ΓΕΦΥΡΑ (ευθύνη περιφ. Θεσσαλίας) και ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ – ΓΕΦΥΡΑ (ευθύμη περιφ Στ. Ελλάδος) και να γίνει συνολική χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου>>, ουσιαστικά παραπέμπει το έργο στις καλένδες, οπώς γίνεται δεκαετίες τώρα!!!

   Οι ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΝΩΝΟΥΝ κ Περιφερειάρχη, Περιοχές και κόσμους. Κατασκευάστε με άμεση δημοπράτηση την γέφυρα και κάντε το μεγαλύτερο βήμα υλοποίησης του έργου του οραματιστή πολιτικού που χάραξε τη σύνδεση ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Χαρίλαου Τρικούπη πριν 130!!! χρόνια. Δικαιώστε τον Νικόλαο Πλαστήρα που στον λίγο χρόνο που κυβέρνησε προσπάθησε να προχωρήσει το έργο.

   Δικαιώστε και τον π. Υπουργό Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο που στις 28/12/1976, παίρνει απάντηση απο το Υπ Υποδομών, ότι το έργο δεν είχε χρηματοδότηση. (Σχετικό άρθρο ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ, 5/2/1977 και θύμηση 5/2/2023)

   Αξιότιμε κ Περιφερειάρχη, το 1976 απο Καλλίθηρο – Ραχούλα – Αμάραντος – Σαραντάπορο έως Νεράιδα, υπήρχε χωματόδρομος μόνον. Από το 1984 που η Ενωση Αγραφιώτικων Χωριών προέταξε ως κύριο αίτημα την οδική σύνδεση ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ με συνεχείς αγώνες και παραστάσεις και με σημαντική συμβολή του δήμου ΙΤΑΜΟΥ (1999 – 2010), έγινε ασφαλτόστρωση απο ΚΑΛΛΙΘΗΡΟ έως ΝΕΡΑΙΔΑ και με δική σας συμβολή απο ΝΕΡΑΙΔΑ – ΟΡΙΑ  Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ σύνδεση με ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.

   Το έργο κ Περιφερειάρχη, δεν αφορά μόνον τους Αγραφιώτες. Είναι έργο εθνικής σημασίας και αφορά θεσσαλία και δυτ. Ελλάδα. Εσείς χρηματοδοτείστε ΤΩΡΑ την ΓΕΦΥΡΑ  και στην επόμενη πενταετία και τα 10χλμ των οδικών τμημάτων.

   Στις 7 Μαίου κ περ/ρχη, γιορτάσαμε στο ΚΕΡΑΣΟΒΟ Ευρυτανίας, την επέτειο επανάστασης στα ΑΓΡΑΦΑ (10/5/1821). Για να συμμετέχουμε απο Καρδίτσα, διανύσαμε 200χλμ σε χρόνο 4 ωρών. Αν υπήρχε η γέφυρα ΜΕΓΔΟΒΑ θα πηγαίναμε σε 80!!χλμ και σε 1.30΄ χρόνο! Πέρα απο την οικονομία, υπάρχει και η Γεωγραφία και η Ιστορία, που πρέπει οι Πολιτικοί να γνωρίζουν.

   Κ Περ/ρχη εμείς θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και θα έρθει η ώρα που θα τα καταφέρουμε.Προτροπή  μας είναι να είστε εσείς, που θα περάσετε ΠΡΩΤΟΣ την ΓΕΦΥΡΑ. Μην χάνετε αυτή την ιστορική στιγμή.


Βασίλης Τσαντήλας 

πρόεδρος ΕΑΧ Καρδίτσας και Ευρυτανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...