Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Για την βεβήλωση του μνημείου της Κουφόβρυσης

Τη δικαιολογημένη οργή των κατοίκων του Κρικέλλου έχει προκαλέσει η βεβήλωση του μνημείου της
Κουφόβρυσης έξω από το Κρίκελλο.

Αυτή τη φορά οι εθελοντές κάτοικοι που, τόσο καιρό τώρα, μόνοι τους φροντίζουν για τον καλλωπισμό και την συντήρηση του μνημείου,  διαπίστωσαν ότι ανθρώπινο χέρι είχε ξεριζώσει τα λουλούδια που είχαν φυτέψει στο χώρο, ενώ δεν γλύτωσαν και οι δύο ελληνικές σημαίες του μνημείου, εκ των οποίων η μια σκίστηκε και η άλλη αφαιρέθηκε.

Το μνημείο της Κουφόβρυσης αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα της αντίστασης στον τόπο μας. Στήθηκε σε ανάμνηση της νικηφόρας μάχης του ΕΛΑΣ, υπό τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη, απέναντι στον ιταλικό στρατό κατοχής. Αποτελεί (παρά την αδιαφορία του κράτους και της τοπικής διοίκησης) φάρο άσβεστης μνήμης και ως εκ τούτου ενοχλεί όλους όσους μισούν το Έπος της Εθνικής Αντίστασης του λαού μας.

Το ΚΚΕ καταγγέλει την βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Κουφόβρυση.

Στέκεται αλληλέγγυο στους αγωνιστές – εθελοντές της περιοχής που αφιερώνουν χρόνο και κόπο στον αγώνα για την διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης.

Καλεί τον Δήμο και την Περιφέρεια να διαθέσουν προσωπικό, μέσα και κονδύλια για την συντήρηση και αναβάθμιση τόσο του μνημείου της Κουφόβρυσης όσο και όλων των άλλων ιστορικών τοποσήμων της Ευρυτανίας και φυσικά των δύο εμβληματικών μουσείων, των Κορυσχάδων  και της Βίνιανης.

Καλεί, τέλος, τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και επιφυλακή για να απομονωθούν και να χωθούν ξανά στις τρύπες τους οι λίγοι προβοκάτορες που νομίζουν ότι με ενέργειες όπως η βεβήλωση του μνημείου μπορούν να λερώσουν την μνήμη των λαϊκών αγώνων και θυσιών.

 

Καρπενήσι, 24-7-23

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...