Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑΣ


Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αιμιλιανού, στο φερώνυμο ναΐδριο στο Κρυονέρι Παλαιοκατούνας, όπου πάλαι ποτέ εδέσποζε το ομώνυμο Μονύδριο, της Ιεράς Μονής Τατάρνης.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, παρουσία πολλών Κληρικών της περιοχής, του Αντιπερειφεριάρχη Ευρυτανίας κ. Τασιού Αριστείδη, του Δημάρχου Αγράφων κ. Καρδαμπίκη Αλέξη, του κ. Μπαμπαλή Θεόδωρου, πρώην Δημάρχου Αγράφων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου και πολλών ευλαβών προσκυνητών από τα γύρω χωριά!

Με το πέρας του Εσπερινού ο κτήτορας του Ναού Δημοσθένης Καραγιάννης, εις ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης της οικογένειας του στο πρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχη μας, του δώρισε ένα εξαιρετικό αγιογραφημένο επιγονάτιο του Αγίου Αιμιλιανού, έργο της σπουδαίας αγιογράφου Μαρίας Χαλκίδη που αγιογράφησε και τον Ναό του Αγίου Αιμιλιανού.

Ακολούθησε τράπεζα αγάπης σε όλους, προσφορά της οικογενείας του κτήτορος.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιλαρίωνα Λιάσκο, τον πρώην Αρχιερατικό Αγράφων, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τον εφημέριο του χωριού και τον ιεροδιάκονο π. Πρόδρομο Μάκκα.

Και την αγιώνυμον ημέρα ο κ. Καραγιάννης προσέφερε ένα επιγονάτιο αγιογραφημένο του Αγίου Αιμιλιανού στον π. Ιλαρίωνα και από μια εικόνα στους καλλικέλαδους ιεροψάλτες κ. Ε. Καραμπά και κ. Οδυσσέα Κονδύλη.

Ακολούθησε κέρασμα και πλούσιο γεύμα προς όλους τους παρευρισκόμενου. Χρόνια μας Πολλά και ευλογημένα! Ο Άγιος Αιμιλιανός βοήθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...