Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΔΡΑ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΚΕΔΡΑ

Δήμητρα Πάντα  dimitrapanda67@gmail.com.

"Έλα και κάθισε δίπλα μου να ταξιδέψουμε στ’ όνειρο του Μίκη Θεοδωράκη καθισμένοι σε ένα παγκάκι στην μικρή μας πλατειούλα που αφιερώσαμε σε εκείνον που μας ταξίδεψε στα μήκη και τα πλάτη της γης...!

 Στον όμορφο γίγαντα της μουσικής που μέσα στα χέρια του όταν διεύθυνε τις ορχήστρες του αγκάλιαζε όλη την Ελλάδα!!!

 Φτιάξαμε την πλατείουλα  να μας θυμίζει πως οι τεράστιοι Έλληνες έχουν μια θέση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας όπως ακριβώς κι εκείνος την ταξίδεψε παντού!

 Στο όνειρο για την πραγματοποίησή της και τους ευχαριστούμε από καρδιάς συμμετείχαν πολύ φίλοι του χωριού μας, συγχωριανοί που ζουν εκτός Ελλάδος αλλά με την καρδιά πάντα εντός! και κυρίως τα παιδιά που με τα μάτια της καρδιάς την αγκαλιάζουν κάθε μέρα…! Όλοι συνέβαλλαν στη δημιουργία της μικρής αλλά καμωμένης με σεβασμό και δέος στην μοναδική προσωπικότητά του Μίκη Θεοδωράκη πλατειούλας και κάπως κι εμείς από εδώ στα μέρη μας θα βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για ένα σύμβολο στην είσοδο των Κέδρων!

 Σκοπός ήταν να έχει αυτή η όμορφη γωνιά με θέα το ασύνορο όπως χωρίς σύνορα ήταν και οι μουσικές του, όπως άπειρα είναι τα ταξίδια της ψυχής που κάνουμε χάρη σε εκείνον μια μοναδική θέση ανάμεσα στα Αγραφιώτικα βουνά για τον μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη της Ελλάδας και του κόσμου!

 Στόχος είναι να ριζώσει η πλατειούλα μας και η φράση “ραντεβού στην πλατειούλα του Μίκη Θεοδωράκη" να αποτελέσει σημείο συνάντησης στην ελπίδα όπως ο καθένας από εμάς την ονειρεύεται!!!

Ένα ξεχωριστό μέιλ από την κυρία Νάσια Μελανίτη, εκπαιδευτικό στην Πάρο και το ανεβάζουμε αυτούσιο. Είναι ένα κείμενο αφιερωμένο  στο χωριό μας και την πλατειούλα Μίκη Θεοδωράκη.

nasiamel05@gmail.com

Ένα χωριό παράδεισος θα μπορούσε να χαρακτηριστούν τα Κέδρα, μόνο αυτός ο χαρακτηρισμός θα του ταίριαζε και οτιδήποτε άλλο θα το μείωνε. Βλέποντας τις φωτογραφίες και τα αφιερώματα του, το μυαλό ταξιδεύει  στο  στρουμφοχωριό  και κάπου εκεί κοντά στα τρεχούμενα νερά περιμένεις να ακούσεις τα τραγούδια των στρουμφ. Αντί όμως γι’ αυτό όλοι οι υπεύθυνοι του συλλόγου σκέφτηκαν να ακούγονται οι μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη σε μια πλατεία αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη που μεγάλωσε και γαλούχησε γενιές και γενιές Ελλήνων. Σε αυτήν την γωνιά της Ελλάδας ηρεμεί το μυαλό, ταξιδεύει η ψυχή και τα μάτια  ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, αφού υπάρχουν ακόμη Έλληνες που αγαπούν τόσο πολύ τον τόπο τους, που έχουν ενωθεί σε μια γροθιά και μόνοι τους συνδράμουν στην αναβάθμισή του. Θα αφήσουν μια απαράμιλλης αξίας παρακαταθήκη στα παιδιά μας και μακάρι να μπορέσουμε  κι εμείς ως εκπαιδευτικοί να εντάξουμε τον προορισμό αυτό στις σχολικές μας εκδρομές. Συγχαρητήρια στο γιατρό μας τον κύριο Παπαντζίμα και σε όλους όσοι με προσωπική εργασία και πολύ μεράκι έβαλαν  ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση αυτού του ευλογημένου τόπου. Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος το πολύτιμο έργο σας και μακάρι η πολιτεία μας να ενισχύσει τον αγώνα σας και να επιτρέψει στα σχολεία μας τις εκπαιδευτικές εκδρομές στον δικό σας παράδεισο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...