Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ πρ. ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΒΑΛΑΩΡΑΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Βαλαώρας και γενικότερα στο Δήμο Αγράφων, προκάλεσε η είδηση της κοίμησης του ιερέα, π. Παναγιώτου Σταμούλη, ο οποίος υπήρξε για 40 περίπου χρόνια φωτεινό παράδειγμα ιερωμένου στην περιοχή αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. 
Σεμνός, ταπεινός και ιδιαίτερα αγαπητός ο πατέρας Παναγιώτης εκοιμήθη σήμερα 13 Φεβρουαρίου σε ηλικία 89 ετών.
Ο μακαριστός γέροντας χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1980, υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Νικολάου και για μια πενταετία διακόνησε στην ενορία των Χρυσόβων.

Από το 1985 και μέχρι το 2016, υπηρέτησε με ζήλο και αυταπάρνηση την Ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βελαώρας, το χωριό που γεννήθηκε και όπου δημιούργησε επ΄ αγαθώ την ευλογημένη πολυμελή οικογένειά του. Ένα από τα 5 παιδιά του, ο π. Νικόλαος είναι ιερέας και διακονεί στην πόλη του Καρπενησίου, κατέχοντας και την θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου.
Το 2016, τον αείμνηστο π. Παναγιώτη το διαδέχτηκε ο σημερινός εφημέριος του χωριού π. Πέτρος Κώτσιας, πνευματικό παιδί του μακαριστού, τον οποίο είχε παιδιόθεν κοντά του. 
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο 14 Φεβρουαρίου 2019 στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Βελαώρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...