Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Κοπή πίτας στο Σύλλογο ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ


 Ο Σύλλογος ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ τηρώντας το έθιμο, έκοψε και φέτος την βασιλόπιτα παρουσία αρκετών μελών και φίλων του.


 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΝΙΟΧΟΣ στο κέντρο της Αθήνας.
Προηγήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Στη διάρκειά της ανακοινώθηκε η θετική γνωμάτευση της Επιτροπής Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών για την επαναφορά των ονομάτων Δολιανά και Σέλος στους οικισμούς Στουρνάρα  και Βύθισμα αντίστοιχα. Το αίτημα υποβλήθηκε στο δήμο Καρπενησίου από τον σύλλογο Καλλιακούδα κατόπιν απόφασης της περυσινής Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου. Με την ανακοίνωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος αφιέρωσε  την μετονομασία της Στουρνάρας σε Δολιανά στην μνήμη του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Βαστάκη, που ήταν μεγάλη επιθυμία του.
 Την πίτα ευλόγησε ο Ευρυτάνας παπά Δημήτρης Σκόνδρας, εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου. Μετά την κοπή της πίτας παρουσιάσθηκε ο ψηφιακός δίσκος  (dvd) με τα εκατόν εξήντα τεύχη του περιοδικού ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ, που εκδίδει ο Σύλλογος και αναφέρονται στην σαρανταετία 1978-2018.  Η έκδοση αυτή συμβάλλει στην διατήρηση της μνήμης και της ιστορικής έρευνας όσο αναφορά τα χωριά μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Κοντός και Γιάννης Μαντζιούτας,  ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ροσκάς κ. Λεωνίδας Μυζήθρας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Φώτιος Κουλαρμάνης και ο αντιπρόεδρος κ.Απόστολος Αβράμπος, ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής κ. Αθανάσιος Σταμάτης, ο αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ κ. Κώστας Αβράμπος, η υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Θωμαΐς Οικονόμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Καρπενησίου κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, η εκδότης της εφημερίδας ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ κ. Ελένη  Ζαγανιάρη.
 Οι δύο τυχεροί της πίτας πήραν από ένα καλάθι με Ευρυτανικά προϊόντα προσφορά της εφημερίδας ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ. Τις φωτογραφίες από την εκδήλωση πρόσφερε ο φωτογράφος κ. Παύλος Μίχος. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο.
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Γιαννακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...