Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Συναγερμός! Διαλύεται ότι έχει μείνει από Δημόσια Υγεία! Μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί το Νοσοκομείο Καρπενησίου

 Πιστός στην πολιτική που θεωρεί την υγεία του λαού κόστος, πολιτική που έχει στοιχίσει 37.000 νεκρούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας και χιλιάδες άλλους κάθε χρόνο ως «υπερβάλλουσα θνησιμότητα», ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει ως πολιτική «διάσωσης της δημόσιας υγείας» την οριστική ιδιωτικοποίησή της και την απόλυτη κατεδάφιση.

Μάλιστα δεν δίστασε να εξαγγείλει και το κλείσιμο νοσοκομείων με την μετατροπή τους σε «δομές υγείας» σε κέντρα υγείας, δηλαδή χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές, λέγοντας « …και αν είμαστε καλύτερα να έχουμε μέσα σε ένα εύρος 30 χιλιομέτρων τρία μεσαία νοσοκομεία τα οποία υπολειτουργούν ή μπορούμε με κάποιο τρόπο να ξανασκεφτούμε τις υφιστάμενες δομές με ένα τρόπο ο οποίος να είναι πιο αποτελεσματικός».

Προφανώς η καμπάνα χτυπάει και για το Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί τη φυσική συνέχεια της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κτλ) που απαξίωσε και ιδιωτικοποίησε κομμάτι-κομμάτι.

Είναι φυσική εξέλιξη που το ΚΚΕ είχε προβλέψει από χρόνια, όχι γιατί έχει μαντικές ικανότητες, αλλά γιατί αυτές είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ και των μονοπωλίων της υγείας. Αυτές είναι οι πολιτικές πχ που οδήγησαν σε κατάρρευση τα άλλοτε  «κραταιά» συστήματα υγείας, όπως της Βόρειας Ιταλίας ή της Μ.Βρετανίας, ή των ΗΠΑ, όπου πεθαίνεις στο παγκάκι αν δεν μπορείς να πληρώσεις.

Την ώρα, μάλιστα που ο κ. Μητσοτάκης διακήρυττε τη "δίκαιη πολιτική για την Υγεία", το υπουργείο Υγείας έστελνε μια πρόσφατη  και επικίνδυνη εγκύκλιο -που αναγκάστηκε να την πάρει πίσω μετά την κατακραυγή- η οποία θεσμοθετούσε να γίνεται η περίθαλψη των ασθενών στα νοσοκομεία κι από άσχετες ειδικότητες.

Μια πρόγευση για το τι είναι πραγματικά αυτή η πολιτική: Ένα σύστημα Υγείας που το κράτος θα δίνει ακόμα λιγότερα και οι ασθενείς θα πληρώνουν ακόμα περισσότερα για τις ανάγκες τους στα κοράκια των ιδιωτικών ομίλων και στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο τομέα Υγείας. Ενώ η "αξιολόγηση των μονάδων Υγείας", που έθεσε ως προτεραιότητα, σημαίνει δομές που θα λειτουργούν σαν καλά μαγαζιά, με λιγότερο και ελαστικά εργαζόμενο προσωπικό και αύξηση των έμμεσων και άμεσων πληρωμών από τους ασθενείς-πελάτες.

Χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ και ενίσχυση του αγώνα του λαού για να εμποδίσουμε τις εφημερίες "πάμε κι όπου βγει", την αντιλαϊκή πολιτική που προετοιμάζει νέα "Τέμπη" για την υγεία του λαού, για πλήρεις, σύγχρονες, ασφαλείς και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Όπως μαζί αγωνιστήκαμε για το Νοσοκομείο της πόλης μας, αντιμετωπίζοντας τις συκοφαντίες τοπικών «παραγόντων» και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, έτσι μαζί να πάμε και στην κάλπη!

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

 

Καρπενήσι 3-5-23

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...