Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΕΛΗ - Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση μνήμης στο Κερασοχώρι - Εντυπωσίασαν τα χορευτικά της Κρέντης και της Καρδίτσας

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Ο Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, η εκδήλωση στη μνήμη του Κερασοβίτη οπλαρχηγού Κώστα Βελή, που διοργανώθηκε από το Δήμο Αγράφων σε συνεργασία με την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι».







Την εκδήλωση παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Κοτρώνα και απηύθυναν χαιρετισμό σε αυτή, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπικης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Κερασοβιτών «το Καραούλι» κα. Δήμητρα Καρανη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών κ. Βασίλης Τσαντήλας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Ευάγγελος Φεγγούλης, Θεολόγος και συγγραφέας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους με τις αναφορές του στον σπουδαίο Οπλαρχηγό που κήρυξε την επανάσταση στο Κερασοχώρι στις 10 Μάη του 1821, με στοιχεία και ντοκουμέντα από την ζωή και τη δράση του Ήρωα, όπως αυτά περιγράφονται στο υπό έκδοση βιβλίο του για τον Κώστα Βελή.


Στο εξαιρετικό αυτό γιορτάσι μνήμης και τιμής στον Κώστα Βελή καταχειροκροτήθηκαν τα χορευτικά Τμήματα, του Πνευματικού Κέντρου Κρέντης και των Αγραφιωτών με τους εξαίρετους Αγραφιώτες Μουσικούς που ήλθαν από την Καρδίτσα με την ΕΑΧ.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατερίνα Καλαντζή, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Ηλιας Μάκκας και κ. Αργυρώ Διώτη, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγράφων κ. Θωμάς Σιορικης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αθανασίου, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Κερασοχωρίου κ. Χρήστος Κοσμάς, ο Πρόεδρος Τ.Κ Βίνιανης κ. Παντελής Μάντης, η Πρόεδρος Τ.Κ. Ανατ. Φραγκίστας κα Χριστίνα Ζώτου, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Βραγγιανών κ. Γιώργος Αργυρίου, οι υποψήφιοι βουλευτές, κ. Μαρία Παπαϊωάννου, κ. Νικόλαος Μαρούλης, κ. Μωυσής Μπερμπερής, κ. Μαρία Βεντούρη, κ. Νικόλαος Λαθύρης, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών και όπως προαναφέραμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών κ. Βασίλης Τσαντήλας, η παρουσία του οποίου έδωσε ιδιαίτερο κύρος στην γιορτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...