Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

 ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΑΘΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ

ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ


Ποιες άδειες αιολικών εγκαταστάσεων έχουν έως τώρα ακυρωθεί;

Ποια έργα προχωρούν;

Ποια βουνά απειλούνται με καταστροφή;

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των μικρών υδροηλεκτρικών στα ποτάμια;

Ποια τα έως τώρα αποτελέσματα της πολύμορφης κινητοποίησης των τελευταίων χρόνων;


Ομιλητές:

-Θωμάς Κώτσιας (μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών)

-Πάνος Φωκάς (δικηγόρος)

-Γιώργος Καραβίδας (μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών

για την προστασία των Αγράφων)


ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, 8 μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

(ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ)



Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νεοχωρίου Λίμνης Πλαστήρα (Πλατεία Αγίου Γεωργίου) Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο ζήτημα της προστασίας των Αγράφων από την επαπειλούμενη μετατροπή τους σε περιοχή εγκαταστάσεων ενεργειακού χαρακτήρα (αιολικών εγκαταστάσεων και υδροϋλεκτρικών). Στη συνάντηση αυτή:

-ο Θωμάς Κώτσιας, γεννημένος για μεγαλωμένος στη Βαλαώρα των δυτικών Αγράφων και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών, θα μιλήσει για τη σημασία, το νόημα και το περιεχόμενο αυτού του αγώνα, για το πόση αξία έχει για εμάς τις επόμενες γενιές η φύση και η μνήμη των Αγράφων να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

-ο Πάνος Φωκάς, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπιση πολλών ζητημάτων που αφορούν την προστασία των αγραφιώτικων βουνών, θα μιλήσει για όλες τις νομικές εξελίξεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα.

-ο Γιώργος Καραβίδας, από την Αργιθέα, μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, θα μιλήσει για το ζήτημα των αρνητικών επιπτώσεων που προκύπτουν από την κατασκευή μικρών υδροϋλεκτρικών φραγμάτων στα ποτάμια, σε μία χρονική στιγμή όπου οι σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης είναι πολλές δεκάδες και αφορούν πολλά ποτάμια και ρέματα της περιοχής.

Συντονιστής στη συζήτηση θα είναι ο Χρήστος Φασούλας, επίσης μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων.

Η ενημερωτική αυτή συνάντηση έχει σκοπό να συζητιούνται όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή μας και τους τόπους που αγαπάμε και όχι να είμαστε έρμαια μίας γραφειοκρατικής διαδικασίας που ουσιαστικά μένει απόμακρη ή και άγνωστη στους ανθρώπους. Επίσης, έχει σκοπό αναδείξει ότι, στη σημερινή ειδικά συγκυρία, αυτός ο φυσικός «πλούτος» πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτος από την αρπακτικότητα των εταιρειών, για το κοινό καλό και συμφέρον όλων.



Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...